Karışık Otlu Tart Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 2-2,5 su bardağı un
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 250 gram lor
- Yarım kilogram karışık ot (ıspanak yaprağı, ebegümeci, ısırgan, arapsaçı)
- 5-6 adet taze soğan
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Tuz
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı süt
Yapılışı:
- Zeytinyağı, yoğurt ve süt karıştırılır.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve tuz da eklenip, yoğurulur.
- Yoğurulan hamur hafifçe yağlanıp, unlanmış tart kalıbına kenarları yükseltilerek yayılır.
- Karışık ot bulamaz iseniz aynı ölçülerde ıspanak yaprağı kullanabilirsiniz.
- Otların taze kısımları ayıklanıp iyice yıkandıktan sonra suyu süzülüp kurulanır.
- Otlar ince ince doğrandıktan sonra çok az tuzla ovulur.
- Taze soğanlar da doğranıp eklenir.
- Lor ve baharatlarda eklenip, karıştırılır.
- Yarım çay bardağı sütle çırpılmış yumurta da otların üzerine yayılır.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrol edilerek yaklaşık yarım saat üzeri kızarana kadar pişirilir.
- İlk sıcaklığı geçince dilimlenerek servis edilir.
oooo saol yaaa karışık ot ve tart sevdiğime göreee bu bir öğlen yemeği olabilir yaaa her zaman yeneceklere girebiliir :)
YanıtlaSilEvet günün her saatine uygun :) İkram edemiyorum ama afiyet olsun :)
SilIspanağa alerjim var tarifte tadı veren o mu, onun yerine aş otu katsak ya da diğerlerini koysak sadece olur mu?
YanıtlaSilKarışık ot bulamazsanız ıspanak olur diye yazmıştım yada pazı veya sadece lor dereotu maydanoz karışımı ile de olur.Aş otu dediğiniz kişniş ise aroması bana fazla geliyor ama siz seviyorsanız olur tabii :)
Sil