Ev Yapımı Tahin Helvası Tarifi
Tahin Helvası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı tahin
- 1 su bardağı antep fıstığı
Yapılışı:
- Antep fıstıkları tavada çevrilerek kavrulduktan sonra alınır.
- Un tavaya dökülüp un kokusu çıkıp rengi değişene kadar kısık ateş üzerinde sürekli karıştırılarak kavrulup soğumaya bırakılır.
- Başka bir tavaya tahin dökülüp, kısık ateş üzerinde kaynatmadan ısıtılır.
- Isınan tahine pudra şekeri eklenip, karıştırılarak iyice yedirilir.
- Soğumuş un elenip, ısınmış tahinli tavaya kaşık kaşık ve sürekli karıştırılarak eklenir.
- Kavrulmuş antep fıstıkları da eklenip, karıştırılır.
- Streç film serilmiş bir kaba kaşığın tersi ile bastırılarak sıkıca yerleştirildikten sonra hava almayacak şekilde üstü de kapatılır.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına konulup bir gece bekletilir.
- Streç film çıkartılıp dilimlenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.