18 Şubat 2020 Salı

TAHİN HELVASI

Tahin Helvası Tarifi
Ev Yapımı Tahin Helvası Tarifi
Tahin Helvası Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 2 su bardağı un 
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri 
  • 1,5 su bardağı tahin 
  • 1 su bardağı antep fıstığı 




Yapılışı:
  • Antep fıstıkları tavada çevrilerek kavrulduktan sonra alınır.
  • Un tavaya dökülüp un kokusu çıkıp rengi değişene kadar kısık ateş üzerinde sürekli karıştırılarak kavrulup soğumaya bırakılır.
  • Başka bir tavaya tahin dökülüp, kısık ateş üzerinde kaynatmadan ısıtılır.
  • Isınan tahine pudra şekeri eklenip, karıştırılarak iyice yedirilir.
  • Soğumuş un elenip, ısınmış tahinli tavaya kaşık kaşık ve sürekli karıştırılarak eklenir.
  • Kavrulmuş antep fıstıkları da eklenip, karıştırılır.
  • Streç film serilmiş bir kaba kaşığın tersi ile bastırılarak sıkıca yerleştirildikten sonra hava almayacak şekilde üstü de kapatılır.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına konulup bir gece bekletilir.
  • Streç film çıkartılıp dilimlenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...