8 Şubat 2020 Cumartesi

HURMALI MAMÜL

Mamül Tarifi
Hurmalı Mamül Tarifi
Şekersiz Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
  • 250 gram tereyağı 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 1 su bardağı süt 
  • Yarım kilogram irmik 
  • Yarım kilogram un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 tatlı kaşığı dolusu mahlep 
  • 500 gram kadar taze hurma 

Yapılışı: 
  • Bir tavada tereyağı eritilir.
  • Süt başka bir kapta kaynatmadan iyice ısıtılır.
  • Derin bir kabın içine  konulan irmiğin üzerine; sıcak süt, erimiş tereyağı ve zeytinyağı dökülür.
  • İrmik kaşıkla iyice karıştırılıp, ılınması beklenir.
  • İrmik ılınınca un, kabartma tozu ve mahlep eklenerek yoğurulur. 
  • Üzeri örtülerek irmiğin şişmesi için karışım bir gece bekletilir.
  • Hamur dinlenirken taze hurmaların çekirdekleri çıkartılıp, bir iki yemek kaşığı suyla mutfak robotunda iyice parçalanıp püre haline getirilir.
  • Hurma püresinden parçalar kopartılıp, arada elimiz ıslatılarak fındıktan biraz büyük parçalar yuvarlanıp tepsiye dizilerek buzdolabında bir gece bekletilir.
  • Ertesi gün hamurdan parçalar kopartılıp, önce elimizde iyice yuvarlandıktan sonra içli köfte yapar gibi ortası açılıp, hurmalı toplardan konularak kapatılır.
  • İçine hurma püresi konulan kurabiye hamurları birer birer kurabiye kalıbına yerleştirilip, elimizin ayası ile iyice bastırılarak kalıbın şeklinin çıkması sağlanır.
  • Kalıp ters çevrilip, tezgahın kenarına vurularak kurabiye kalıptan çıkartılıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika kadar pişirilir.
  • Mamulde yumuşak kıvamlı taze hurma kullanılır.Kullanılan taze hurma püresi yeterince tatlı olduğu için kurabiye hamurunda şeker kullanılmasına gerek yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...