10 Şubat 2020 Pazartesi

MOR LAHANA TURŞUSU

Mor Lahana Turşusu Tarifi
Mor Lahana Turşusu Nasıl Yapılır 
Malzemeler:
  • 1 adet orta boy mor lahana 
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 su bardağı su 
  • 1 su bardağı sirke
  • 2 adet limonun suyu

Yapılışı: 
  • Lahana yıkanıp, en üst yaprağı soyulup atılır.
  • Ortadan ikiye kesilip ince doğranır.
  • Derin bir kaba alınıp, tuz ve limon suyu eklenir.
  • Arada karıştırılarak tuz ve limon suyunu iyice çekene kadar 15 dakika bekletilir.
  • Kavanoza doldurulan lahanaların üzerini geçecek kadar sirkeli su konulur.
  • Kapağı sıkıca kapatılıp, turşu olması için serin bir yerde bir kaç gün bekletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...