Mor Lahana Turşusu Nasıl Yapılır
Malzemeler:- 1 adet orta boy mor lahana
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sirke
- 2 adet limonun suyu
Yapılışı:
- Lahana yıkanıp, en üst yaprağı soyulup atılır.
- Ortadan ikiye kesilip ince doğranır.
- Derin bir kaba alınıp, tuz ve limon suyu eklenir.
- Arada karıştırılarak tuz ve limon suyunu iyice çekene kadar 15 dakika bekletilir.
- Kavanoza doldurulan lahanaların üzerini geçecek kadar sirkeli su konulur.
- Kapağı sıkıca kapatılıp, turşu olması için serin bir yerde bir kaç gün bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.