12 Şubat 2020 Çarşamba

PAVLOVA

Pavlova Tarifi
Pavlova Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 6 adet yumurtanın beyazı 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • 3 çay kaşığı dolusu buğday nişastası 
  • 1 çay kaşığı sirke 
Üzerine: 
  • 200 ml süt kreması 
  • İstenen ekşi meyveler (Çilek, Karadut, Frambuaz, Nar, Güvem, Kivi)


Yapılışı: 
  • Süt kreması mikserle çırpılıp, koyulaştıktan sonra buzdolabına konulup bekletilir.
  • Süt kremasına isterseniz pudra şekeri ekleyebilirsiniz ama pavlova yeterince tatlı olduğundan şekersiz krema ve ekşi meyvelerle tadı ancak dengelenebiliyor.
  • Meyveler ayıklanıp, yıkanıp, süzüldükten sonra kağıt havlu ile kurulanır.
  • Yumurtalar bir gece önceden buzdolabından çıkartılıp, oda sıcaklığında bekletilir.
  • Yumurtaların beyazının içine bir damla bile sarısından karıştırılmadan sarısı ve beyazı iki ayrı kaba ayrılır.
  • Yumurta beyazları mikserle önce yavaş, köpürmeye başladıktan sonra da kıvam alana kadar orta hızda çırpılır.
  • Yumurta akları biraz koyulaşınca toz şeker yemek kaşığı ile azar azar eklenerek, hiç durmadan şeker iyice eriyip hiç pütür kalmayıncaya kadar mikserle çırpılır.
  • Nişasta ve sirke de eklenip, çırpmaya devam edilir.
  • İyice kıvam alıp koyulaşınca yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülüp, istenirse kaşığın tersi ile şekil verilir.
  • Önceden ısıtılmış 150 derece fırına konulup, fırının derecesi hemen 120 dereceye düşürülür.
  • 120 derece fırında yaklaşık 1,5 saat beyaz kalacak şekilde pişirilir.
  • Piştikten sonra fırının kapağı aralanıp tahta bir kaşık kapağa sıkıştırılarak bir saat kadar  da neminin gitmesi için fırından çıkartılmadan bekletilir.
  • Fırından çıkartılan pavlovanın altındaki yağlı kağıt çıkartılıp, servis tabağına alınır.
  • Orta kısmına biraz bastırılarak, ortası çırpılmış süt kreması ile doldurulur.
  • İstenen meyvelerle süslenerek hemen servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...