Mercimek köftesi Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 4,5 - 5 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet orta boy kuru soğan
- 5 adet taze soğan
- 1 adet limonun suyu
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Tuz
Süslemek için:
- Salatalık turşusu
- Domates
- Kapari turşusu
- Limon dilimleri
- Dereotu
Yapılışı:
- Mercimek iyice yıkanıp, süzülür.
- Suyunu çekip püre haline gelene kadar haşlanır.
- Mercimek cinsine bağlı olarak gerekirse biraz daha sıcak su eklenir.
- Henüz sıcakken köftelik bulgur eklenip, karıştırılarak üzeri kapatılıp demlenmeye bırakılır.
- Başka bir tencerede incecik kıyılmış kuru soğanlar pembeleştirilir.
- Salça eklenip, biraz kavrulur.
- Limon suyu eklenir.
- İnce kıyılmış taze soğanlar, maydanoz, dereotu ve baharatlar eklenip, köfte kıvamını alana kadar yoğurulur.
- Streç film serilmiş tart kalıbına mercimekli köftenin yarısı yayılıp, bastırılarak üzeri düzleştirilir.
- Kalan kısımdan minik mercimekli köfteler yuvarlanır.
- Tart kalıbı servis tabağına ters çevrilip, üzerindeki streç film çıkartılır.
- Kalıbın şeklini alan mercimekli köftenin üzerine yuvarladığımız minik köfteler ve diğer malzemeler istenen şekilde yerleştirilip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.