20 Şubat 2020 Perşembe

İSTAVRİT TAVA

İstavrit Tava Tarifi
İstavrit Tava Nasıl Yapılır
 Malzemeler: 

  • 1 kilogram istavrit 
  • 1 çay bardağı mısır unu 
  • 1 yemek kaşığı tuz 
  • Kızartmak için zeytinyağı

Yapılışı: 
  • Bol su altında istavritlerin içi temizlenip, kağıt havlu üzerinde suyunun süzülmesi için bekletilir.
  • Temiz bir poşet veya kese kağıdı içine mısır unu, tuz ve suyu süzülüp kurulanmış balıklar konulur.
  • Poşetin ağzı kapatılıp, çalkalanarak balıkların her yerinin unlanması sağlanır. 
  • Derin bir kızartma tavasına konulan zeytinyağı kızdırılır.
  • Balıkların fazla unu silkelenerek kızgın yağa atılır.
  • İyice kızardıktan sonra kağıt havlu üzerinde fazla yağı aldırılıp, sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...