İstavrit Tava Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 kilogram istavrit
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1 yemek kaşığı tuz
- Kızartmak için zeytinyağı
Yapılışı:
- Bol su altında istavritlerin içi temizlenip, kağıt havlu üzerinde suyunun süzülmesi için bekletilir.
- Temiz bir poşet veya kese kağıdı içine mısır unu, tuz ve suyu süzülüp kurulanmış balıklar konulur.
- Poşetin ağzı kapatılıp, çalkalanarak balıkların her yerinin unlanması sağlanır.
- Derin bir kızartma tavasına konulan zeytinyağı kızdırılır.
- Balıkların fazla unu silkelenerek kızgın yağa atılır.
- İyice kızardıktan sonra kağıt havlu üzerinde fazla yağı aldırılıp, sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.