Gambilya Çorbası Nasıl Yapılır
Bodrum Baklası Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı gambilya
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1,5 litre su
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Zeytinyağı konulan tencerede un kavrulur.
- Üzerine su, soyulup doğranmış patates, havuç ve kuru soğan eklenir.
- Ayıklanıp, yıkanıp süzülmüş gambilyalarda tencereye eklenip, malzemeler yumuşayıp çorba kıvamı alana kadar kaynatılır.
- Çorba kıvamı aldıktan sonra blender veya süzgeçten geçirilerek pürüzsüz bir hal alması sağlanır.
- Kaselere konularak sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.