17 Şubat 2020 Pazartesi

GAMBİLYA ÇORBASI

Gambilya Çorbası Tarifi
Gambilya Çorbası Nasıl Yapılır
Bodrum Baklası Çorbası Tarifi
Malzemeler: 
  • 1 su bardağı gambilya 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 adet patates 
  • 1 adet havuç 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1,5 litre su 
  • Karabiber 
  • Tuz
Yapılışı: 
  • Zeytinyağı konulan tencerede un kavrulur.
  • Üzerine su, soyulup doğranmış patates, havuç ve kuru soğan eklenir.
  • Ayıklanıp, yıkanıp süzülmüş gambilyalarda tencereye eklenip, malzemeler yumuşayıp çorba kıvamı alana kadar kaynatılır.
  • Çorba kıvamı aldıktan sonra blender veya süzgeçten geçirilerek pürüzsüz bir hal alması sağlanır.
  • Kaselere konularak sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...