13 Şubat 2020 Perşembe

VİTRAY KURABİYE

Vitray Kurabiye Tarifi
Cam Kurabiye Tarifi
Malzemeler: 
  • 250 gram tereyağı 
  • Yarım su bardağı pudra şekeri 
  • 1 çay bardağı mısır nişastası 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 paket vanilya 
  • 4 su bardağı un 
  • Kent Meybon Şekeri

Yapılışı: 
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve mısır nişastası karıştırılır.
  • Vanilya ve azar azar da un eklenerek ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Yoğurulan hamur streç film ile sarılarak yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir. 
  • Şekerler çok ince olmayacak şekilde havanda veya poşet içerisinde üzerine vurularak kırılır.
  • Buzdolabından çıkartılan hamur iki yağlı kağıt arasında merdane ile yarım santim kalınlığında açılır.
  • Hamurdan istenen kalıpla kurabiyeler kesilir.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilen kurabiyelerin orta kısımları daha küçük kalıpla kesilerek içi boşaltılır.
  • Açılan boşluklara kurabiyenin büyüklüğüne göre yaklaşık 4-5 adet havanda irice dövülmüş şeker doldurulur.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında şekerler eriyene kadar yaklaşık 12-15 dakika kadar pişirilir.
  • Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra tepsiden alınıp, servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...