Cam Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un
- Kent Meybon Şekeri
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve mısır nişastası karıştırılır.
- Vanilya ve azar azar da un eklenerek ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Yoğurulan hamur streç film ile sarılarak yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
- Şekerler çok ince olmayacak şekilde havanda veya poşet içerisinde üzerine vurularak kırılır.
- Buzdolabından çıkartılan hamur iki yağlı kağıt arasında merdane ile yarım santim kalınlığında açılır.
- Hamurdan istenen kalıpla kurabiyeler kesilir.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilen kurabiyelerin orta kısımları daha küçük kalıpla kesilerek içi boşaltılır.
- Açılan boşluklara kurabiyenin büyüklüğüne göre yaklaşık 4-5 adet havanda irice dövülmüş şeker doldurulur.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında şekerler eriyene kadar yaklaşık 12-15 dakika kadar pişirilir.
- Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra tepsiden alınıp, servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.