Isırgan Otu Böreği Nasıl Yapılır
Isırganlı Ispanaklı Börek TarifiMalzemeler:
- 3 adet yufka
- 400 gram kadar ısırgan
- 100 gram kadar ıspanak yaprağı
- 250 gram lor
- 1 adet orta boy soğan
- 1,5 çay bardağı yoğurt
- 1,5 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- Susam
Yapılışı:
- Isırgan otlarının yaprakları eldivenle ayıklanıp, dallarından ayrılır.
- Yaprakları bol su altında iyice yıkanıp, süzülmeye bırakılır.
- Böreği sadece ısırganlı da yapabilirsiniz ama ıspanak eklemek isterseniz ıspanakların da yaprakları ayrılıp, yıkanıp, süzülmeye bırakılır.
- Suyu iyice süzülen ısırgan ve ıspanak yaprakları bıçakla doğranır.
- Doğranan otlar derin bir kabın içine alınıp, çok az tuz ile bir iki kez ovulur.
- Lor, karabiber ve rendelenmiş kuru soğan eklenip, karıştırılır.
- Başka bir kap da yoğurt, süt ve zeytinyağı karıştırılıp, sosu hazırlanır.
- Sosun birazı böreğin üzerine sürmek için ayrılır.
- Yufkalar birer birer tezgaha serilip, üzerine kaşıkla sos yayıldıktan sonra ikiye katlanır.
- Yufkanın kenar kısmına iç malzemesi konulup, kaşıkla biraz daha sos yayıldıktan sonra rulo şeklinde sarılır.
- Sarılan yufkalar fırın tepsisine dizilip, bıçakla dilimlere kesilir.
- Yufkaların üzerine ayrılan sos sürülerek, susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişirilir.
Elinize sağlık keki de pek güzel oluyor
YanıtlaSilÇok teşekkürler.Ispanaklı kek gibi mi yapılıyor, hiç duymadım.
Sil