28 Eylül 2021 Salı

KIŞLIK KÜP DOMATES

Kışlık Küp Domates Tarifi
Concasse Domates Nasıl Yapılır
Kışlık Domates Sosu Tarifi 
Malzemeler:
  • 10 kilogram olgun etli armut domates 
  • 4 yemek kaşığı kaya tuzu 
  • Kullanılmamış kavanoz kapağı 
  • Cam kavanoz                    
Yapılışı:
  • Cam kavanozlar ve hiç kullanılmamış yeni aldığımız kavanoz kapakları bulaşık makinasında yıkanıp, kurutulur.
  • Domatesler bol su ile iyice yıkanıp, sap kısımları ve varsa ezilmiş, çürümüş kısımları ayrılıp, atılır.
  • Kabuklarını kolay soymak için domateslerin alt kısmına bıçakla artı şeklinde kesik atılır.
  • Kaynar su dolu bir kaba atılan domatesler biraz bekletildikten sonra soğuk sudan geçirilip kabukları soyulur.
  • Olabildiğince çekirdekleri çıkartılan domatesler küp küp doğranır.
  • Derin bir tencereye alınan domateslere tuz da eklenerek suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir.
  • Domatesler kavanozlara üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırılıp, havlu yardımıyla kapakları sıkıca kapatılır.
  • Kavanozların altına sofra bezi yayılıp, üstleri de örtüldükten sonra bir gece hiç kıpırdatmadan ters çevrilmiş halde bekletilir.
  • Ertesi gün soğuyan kavanozlar düzeltilip, güneş almayan serin bir dolaba kaldırılarak bir yıl boyunca kullanılır.

4 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...