Balkabağı reçeli tarifi
Balkabağı reçeli nasıl yapılır
Kış boyunca üç dört kez yapıp, yaz aylarında da yenileceğini düşündüğüm bal kabağı reçeli, reçelden çok her zaman elinizin altında bulunan kabak tatlısı tadında olduğundan her yaptığımda bir aya kalmadan bitti :) Sanırım evde ki herkes böyle düşünmüş olmalı ki, kış boyunca bal kabağı reçeli yapıp durdum. Sofralarınızı renklendirebileceğiniz, çok lezzetli bu reçeli pazarlarda halen bal kabağı bulunuyorken, bir kez daha yapmak ve yaz aylarına da bırakmak istiyorum.
Malzemeler:
- 1 kilogram temizlenmiş balkabağı
- 5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 adet limonun suyu
- Temizlenmiş balkabakları yıkanıp, küçük küçük küpler halinde kesilir.
- Küp küp kesilen balkabakları, toz şeker ile iyice karıştırılır.
- Üzeri streç film ile kapatılıp, bir gece bekletilir.
- Sulanmış olan balkabaklarına, bir su bardağı su eklenerek, kısık ateşte reçel kıvamı alana kadar kaynatılır.
- Üzerinde oluşan köpükler alınır.
- Ocaktan almaya yakın limon suyu da eklenip, bir iki taşım daha kaynatılır.
- Reçel sıcakken kuru, temiz kavanozlara konulur.
- Kavanozların kapakları sıkıca kapatılır.
- Sıcak kavanozlar ters çevrilip, tamamen soğuyana kadar bekletilir.
hiç duymamıştım balkabağından reçeli ellerine sağlık.. sevgilerimle
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM
YanıtlaSilBEN O DİLİMİ ALDIM KAHVALTIDA YİYECEĞİM
MMMMMMMMM.:)))))))))
Nergis hanım benim yaptığımda kabaklar dağılıyor gördüğüm kadarıyla sizinki dağılmamış benimkiler niye dağılıyor anlamıyorum bu hususta öneriniz varsa paylaşırsanız sevinirim ellerinize sağlık
YanıtlaSilBenimkiler gördüğünüz gibi reçelin içinde küp küp kaldılar, siz acaba fazla mı pişirdiniz yada kabağınızın cinsi mi farklı diye düşündüm.Teşekkürler, sevgiler.
Sil