Humus tarifi
Humus nasıl yapılır
Mezeler arasında en sevdiklerimizden biri olan humusu özellikle falafel yaptığımda yanına eşlikçi olarak mutlaka yapıyorum. Siz de humusu meze olarak, atıştırmalık olarak, dip sos veya veganlar için dürüm ve sandviç içine sürerek tüketebilirsiniz. Nohutu akşamdan ıslatıp, kabukları soyulana kadar haşlayarak veya vaktiniz yoksa hazır kabuğu soyulmuş olarak satılan nohutlardan da yapabilirsiniz. Nohut tanelerini ve kırmızı toz biberi yağda biraz çevirip humusun üstüne dökerek yada kornişon turşu, domates, maydanoz ile süsleyerek de sofraya getirebilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 çay bardağı tahin
- 3-4 diş dövülmüş sarımsak
- 2 adet limonun suyu
- 3 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Kornişon, domates, maydanoz
Yapılışı:
- Nohutlar bir gece önceden ıslatılır.
- Ertesi gün kabukları soyulana kadar haşlanır.
- Kabuklarından ayrılan nohutlar mutfak robotunda parçalanıp, püre haline getirilir.
- Tahin, limon suyu, zeytinyağı ve baharatları da eklenip servis tabağına alınır.
- İstenirse yağda kırmızı toz biber yakılıp üzerine gezdirilir veya kornişon turşu, domates, maydanoz ile süslenip servis edilir.
- Dürüm içine yayılıp; falafel, acı biber turşusu, yeşillikler eklenerek de servis edilebilir.
ellerine sağlık bizim evin de baştacıdır:)) bir tek sarımsak koymuyorum çünkü üç öğünde de yenir biz de:)))
YanıtlaSilSenin de eline sağlık Hatice'ciğim, haklısın sarımsak her zaman uygun olmayabiliyor :) Sevgiler.
Sil