Soya etli pirinç eriştesi tarifi
Soya eti nasıl pişirilir
Pirinç eriştesi nasıl pişirilir
Vegan tarifler
Yeni yıl sofralarında, yemek çeşitlerinin bol olduğu özel günlerde veganlar için yemek seçenekleri daha da zorlaşıyor.Böyle günlerde hoş görünümlü bir yemek yapmak isteyenler için, soya etli pirinç eriştesi pratik ve doyurucu bir alternatif .
Malzemeler:- 100 gram pirinç eriştesi
- 100 gram soya eti
- 2 adet domates
- 1 adet yeşil sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kurusoğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Soya etleri kaynar suyun içinde, 20 dakika kadar ağzı kapalı bir kapta bekletilir.
- Yumuşayınca çıkartılıp, soğuyunca suyu elimizle iyice sıkılır.
- Zeytinyağında 15 dakika kadar çevrilip, halka halka doğranmış soğanlar ve salçası eklenerek biraz kavrulur.
- Küp küp doğranmış domatesler ve biberler, tuz, baharatlar ve bir su bardağı su eklenip, suyunu çekene kadar pişirilir.
- Ocaktan almadan az önce ince kıyılmış maydanoz eklenip, karıştırılır.
- Pirinç eriştesi tuz ve çok az zeytinyağı eklenmiş kaynar su içinde yumuşayana kadar haşlanır.
- Süzdükten sonra çok az zeytinyağı ile çevrilip, servis tabağına alınır.
- Ortada açılan boşluğa soya eti dökülüp, servis edilir:
pirinç eriştesi bumuymuş :) daha öncede duymyştum merak ediyordum tadı nasıl acaba
YanıtlaSilGüzel hafif bir tadı var,aslında erişte domates soslu da pişirilebilir.Sevgiler.
SilNergis ablacım, hiç kullanmadığım ve tatmadığım lezzetler!Merak ettim doğrusu, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilDeğişik bir lezzet.Soya eti ve kıyması değişik yemek tariflerinde kullanılabiliyor.Bir defa dene,belki de seversin :)
SilVegeterjanlar için harika bir tarif. Tabağın görünümü de mükemmel ellerine sağlık Nergis'cim. Çok zarif bir tabak olmuş.
YanıtlaSilTeşekkürler Sibel'ciğim.Veganlar için de vejeteryanlar için de değişik bir alternatif,denemeler yapmaya devam ediyoruz işte :)
SilGörüntü çok güzel ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler,sevgiler.
Silçok şık bir sunum eline sağlık.
YanıtlaSilpirinç eriştesini ilk kez duydum.
Teşekkürler Hatice'ciğim.Pirinç eriştesinin on onbeş yıldır satıldığını görüyorum ama birkaç yıldır pişirmeye başladım.Sevgiler.
SilGörünüş süper etrafındakiler soğan değil mi? Harika bir görüntüsü var. Birkaç kere denemiş ama sevmemiştim soya etini. Ama bu tarif tekrar heveslendirdi beni. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilİlhan bey,soya etinin etrafındakiler pirinç eriştesi.Soya etini biraz kavurup baharat eklerseniz güzel oluyor ama bizim ki biraz da oğlumun vegan olmasından dolayı zorunlu bir tercih.Et yemeyi sevenler için sanıyorum yerini tutmaz ama gene de denenebilir.Sevgiler.
Silmanzara super:)
YanıtlaSilpirinc eristesini ilk duydum//
ellerine saglik
Teşekkürler.Pirinç eriştesi,büyük marketlerde yıllardan beri satılıyor,önceleri merak edip pişirmiştim ama oğlum vegan beslenmeyi tercih ettikten sonra daha sık yapar oldum.Sevgiler.
Sil