27 Aralık 2012 Perşembe

SOYA ETLİ PİRİNÇ ERİŞTESİ

Soya etli pirinç eriştesi tarifi
Soya eti nasıl pişirilir
Pirinç eriştesi nasıl pişirilir
Vegan tarifler
     Yeni yıl sofralarında, yemek çeşitlerinin bol olduğu özel günlerde veganlar için yemek seçenekleri daha da zorlaşıyor.Böyle günlerde hoş görünümlü bir yemek yapmak isteyenler için, soya etli pirinç eriştesi pratik ve doyurucu bir alternatif .
Malzemeler:
  • 100 gram pirinç eriştesi 
  • 100 gram soya eti 
  • 2 adet domates 
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 adet kurusoğan 
  • Yarım demet maydanoz 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 
Yapılışı:
  • Soya etleri kaynar suyun içinde, 20 dakika kadar ağzı kapalı bir kapta bekletilir.
  • Yumuşayınca çıkartılıp, soğuyunca suyu elimizle iyice sıkılır.
  • Zeytinyağında 15 dakika kadar çevrilip, halka halka doğranmış soğanlar ve salçası eklenerek biraz kavrulur.
  • Küp küp doğranmış domatesler ve biberler, tuz, baharatlar ve bir su bardağı su eklenip, suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Ocaktan almadan az önce ince kıyılmış maydanoz eklenip, karıştırılır.
  • Pirinç eriştesi tuz ve çok az zeytinyağı eklenmiş kaynar su içinde yumuşayana kadar haşlanır.
  • Süzdükten sonra  çok az zeytinyağı ile çevrilip, servis tabağına alınır.
  • Ortada açılan boşluğa soya eti dökülüp, servis edilir:

14 yorum:

  1. pirinç eriştesi bumuymuş :) daha öncede duymyştum merak ediyordum tadı nasıl acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel hafif bir tadı var,aslında erişte domates soslu da pişirilebilir.Sevgiler.

      Sil
  2. Nergis ablacım, hiç kullanmadığım ve tatmadığım lezzetler!Merak ettim doğrusu, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişik bir lezzet.Soya eti ve kıyması değişik yemek tariflerinde kullanılabiliyor.Bir defa dene,belki de seversin :)

      Sil
  3. Vegeterjanlar için harika bir tarif. Tabağın görünümü de mükemmel ellerine sağlık Nergis'cim. Çok zarif bir tabak olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sibel'ciğim.Veganlar için de vejeteryanlar için de değişik bir alternatif,denemeler yapmaya devam ediyoruz işte :)

      Sil
  4. Görüntü çok güzel ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. çok şık bir sunum eline sağlık.
    pirinç eriştesini ilk kez duydum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hatice'ciğim.Pirinç eriştesinin on onbeş yıldır satıldığını görüyorum ama birkaç yıldır pişirmeye başladım.Sevgiler.

      Sil
  6. Görünüş süper etrafındakiler soğan değil mi? Harika bir görüntüsü var. Birkaç kere denemiş ama sevmemiştim soya etini. Ama bu tarif tekrar heveslendirdi beni. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlhan bey,soya etinin etrafındakiler pirinç eriştesi.Soya etini biraz kavurup baharat eklerseniz güzel oluyor ama bizim ki biraz da oğlumun vegan olmasından dolayı zorunlu bir tercih.Et yemeyi sevenler için sanıyorum yerini tutmaz ama gene de denenebilir.Sevgiler.

      Sil
  7. manzara super:)
    pirinc eristesini ilk duydum//
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Pirinç eriştesi,büyük marketlerde yıllardan beri satılıyor,önceleri merak edip pişirmiştim ama oğlum vegan beslenmeyi tercih ettikten sonra daha sık yapar oldum.Sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...