Sosisli kürdan böreği tarifi
Sosisli börek nasıl yapılır
Hazır yufka böreği tarifi
Bir zaman popüler olup unutulan tariflerden biri de sanıyorum kürdan böreğidir.Yapılışının kolaylığı yanında görüntüsü de güzel olan bu böreği yılbaşı sofralarında ara sıcak olarak yapmak isteyecekler için hatırlatmak istedim. Kızartıldığında yufka katları ayrılan, kat kat güzel görüntülü bu böreği eğer siz de bizim gibi sosis yemiyorsanız patates kullanarak bonbon patates olarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler:- 250 gram sosis
- 2 adet yufka
- Kürdan
- Kızartmak için zeytinyağı
- Yufkalar 7-8 kat oluşturacak şekilde katlanır.
- Katlanan yufkadan yuvarlak küçük bir kalıpla veya kalıp yerine geçebilecek kapak gibi bir şeyle minik yuvarlaklar çıkartılır.
- Sosisler bir parmak kalınlığında kesilir.
- Kürdana 7-8 kattan oluşan minik yuvarlak yufka, sosis ve tekrar yufka olacak şekilde geçirilir.
- Derin bir tencerede kızdırılmış yağın içine atılarak kızartılır.
- Kağıt havlu üzerine çıkartılıp, yağı alınır.
- Servis tabağına dizilip, sıcak olarak servis edilir.
pratik ve güzel ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler,gerçekten daha pratiği zor bulunur herhalde :)
SilNergisçim,nasılda severim hem sunumunu hem tadını.Birtek son dakika kızartma kokusu da olmasa değil mi? Eline sağlık.
YanıtlaSilKızartmak da şart yoksa yufkalar kat kat olmaz,ne yapalım arada koku da olsun Ihlamurcum :)
SilBenim için bunun modası hiç geçmez Nergis'cim. Çok pratik ve lezzetli çünkü. Bazen böyle tarifler davet sofraları için çok kurtarıcı oluyor. Ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler Kekikciğim.Gerçekten modası geçmeyen,kurtarıcı ve klasik olmuş lezzetlerden.Arada eskileri hatırlamakta fayda var diye düşündüm.
Silsüpeeer! yufka yerine patates de olur değil mi??
YanıtlaSilçok dekoratif
Patates dilimi,sosis,patates dilimi...Bence de süper,bu şekilde de güzel olur ama bebe patateslerden olsun,aynı boyda,aynı ölçüde :)))
Sileveeet, kesinlikle bebelerden! =)hatta Nergis patates, sosis, yufka sıralamasıyla nasıl olur?
SilBence aralara bir kaç çıntar da atıp çöp şişe takalım,kürdan yetmeyecek :)
Siloy oy oyyy nasıl güzel olurrrrr Nergis!!!
SilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık.Ben de denemek istiyoruuum:))
YanıtlaSilHiç vaktinizi almayacak bir tarif,eminim beğenirsiniz :)
Silbunu geçen yıl çok sık yapıyordum :)) ama artık ben dahil kimse kızartma yemiyor:)
YanıtlaSilNergisim hamuru araları sıvıyağla yağlanan hamurlardan kesilip fırına konsa nasıl olur acaba?? şimdi aklıma geldi:)
böyle çok lezzetli ama vücut yediğini inkar etmemeğe başladığından beri sağlam diyetteyim:))))
ellerine sağlık canım kilo sorunu olmayan nefis bir tarif deneyin.
Hatice'ciğim bizim vücutta inkar etmiyor ama vazgeçemiyoruz gene de.Sen devam et diyete sonuç almaya da başlamışsın ne güzel :)
SilCANIM ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilÇOCUKLARIN ÇOK HOŞUNA GİDER EN KISA ZAMANDA DENEYECEĞİM
HAYIRLI AKŞAMALR
Teşekkürler,bence de çocukların doğum günlerinde,kalabalıkta hem kolay hem de sevecekleri bir menü olur.Sevgiler.
SilSosisli kürdan böreği pişmemiş haliyle tahta makaraya benziyor :)) ama pişince nefisssssssss olmuş ellerine sağlık canım.....
YanıtlaSilÖzel günler ve çocuklar için ideal bunlar....
Teşekkürler Yıldız'cığım.Çok sevindim yorumuna,umarım her şey geride kalmıştır.Sağlıklı,mutlu yıllar...
Sil