24 Aralık 2012 Pazartesi

SOSİSLİ KÜRDAN BÖREĞİ

Sosisli kürdan böreği tarifi
Sosisli börek nasıl yapılır
Hazır yufka böreği tarifi
    Bir zaman popüler olup unutulan tariflerden biri de sanıyorum kürdan böreğidir.Yapılışının kolaylığı yanında görüntüsü de güzel olan bu böreği yılbaşı sofralarında ara sıcak olarak yapmak isteyecekler için hatırlatmak istedim. Kızartıldığında yufka katları ayrılan, kat kat güzel görüntülü bu böreği eğer siz de bizim gibi sosis yemiyorsanız patates kullanarak bonbon patates olarak da yapabilirsiniz. 
Malzemeler:
  • 250 gram sosis 
  • 2 adet yufka 
  • Kürdan 
  • Kızartmak için zeytinyağı 
Yapılışı:
  • Yufkalar 7-8 kat oluşturacak şekilde katlanır.
  • Katlanan yufkadan yuvarlak küçük bir kalıpla veya kalıp yerine geçebilecek kapak gibi bir şeyle minik yuvarlaklar çıkartılır.
  • Sosisler bir parmak kalınlığında kesilir.
  • Kürdana 7-8 kattan oluşan minik yuvarlak yufka, sosis ve tekrar yufka olacak şekilde geçirilir.
  • Derin bir tencerede kızdırılmış yağın içine atılarak kızartılır.
  • Kağıt havlu üzerine çıkartılıp, yağı alınır.
  • Servis tabağına dizilip, sıcak olarak servis edilir.

19 yorum:

  1. pratik ve güzel ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,gerçekten daha pratiği zor bulunur herhalde :)

      Sil
  2. Nergisçim,nasılda severim hem sunumunu hem tadını.Birtek son dakika kızartma kokusu da olmasa değil mi? Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızartmak da şart yoksa yufkalar kat kat olmaz,ne yapalım arada koku da olsun Ihlamurcum :)

      Sil
  3. Benim için bunun modası hiç geçmez Nergis'cim. Çok pratik ve lezzetli çünkü. Bazen böyle tarifler davet sofraları için çok kurtarıcı oluyor. Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Kekikciğim.Gerçekten modası geçmeyen,kurtarıcı ve klasik olmuş lezzetlerden.Arada eskileri hatırlamakta fayda var diye düşündüm.

      Sil
  4. süpeeer! yufka yerine patates de olur değil mi??
    çok dekoratif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patates dilimi,sosis,patates dilimi...Bence de süper,bu şekilde de güzel olur ama bebe patateslerden olsun,aynı boyda,aynı ölçüde :)))

      Sil
    2. eveeet, kesinlikle bebelerden! =)hatta Nergis patates, sosis, yufka sıralamasıyla nasıl olur?

      Sil
    3. Bence aralara bir kaç çıntar da atıp çöp şişe takalım,kürdan yetmeyecek :)

      Sil
    4. oy oy oyyy nasıl güzel olurrrrr Nergis!!!

      Sil
  5. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.Ben de denemek istiyoruuum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç vaktinizi almayacak bir tarif,eminim beğenirsiniz :)

      Sil
  6. bunu geçen yıl çok sık yapıyordum :)) ama artık ben dahil kimse kızartma yemiyor:)
    Nergisim hamuru araları sıvıyağla yağlanan hamurlardan kesilip fırına konsa nasıl olur acaba?? şimdi aklıma geldi:)
    böyle çok lezzetli ama vücut yediğini inkar etmemeğe başladığından beri sağlam diyetteyim:))))
    ellerine sağlık canım kilo sorunu olmayan nefis bir tarif deneyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice'ciğim bizim vücutta inkar etmiyor ama vazgeçemiyoruz gene de.Sen devam et diyete sonuç almaya da başlamışsın ne güzel :)

      Sil
  7. CANIM ELLERİNE SAĞLIK
    ÇOCUKLARIN ÇOK HOŞUNA GİDER EN KISA ZAMANDA DENEYECEĞİM
    HAYIRLI AKŞAMALR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,bence de çocukların doğum günlerinde,kalabalıkta hem kolay hem de sevecekleri bir menü olur.Sevgiler.

      Sil
  8. Sosisli kürdan böreği pişmemiş haliyle tahta makaraya benziyor :)) ama pişince nefisssssssss olmuş ellerine sağlık canım.....
    Özel günler ve çocuklar için ideal bunlar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Yıldız'cığım.Çok sevindim yorumuna,umarım her şey geride kalmıştır.Sağlıklı,mutlu yıllar...

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...