30 Ekim 2013 Çarşamba

ISPANAKLI KARLI DAĞ KEKİ

Ispanaklı kek tarifi
Ispanaklı kek nasıl yapılır
Ispanaklı kremalı kek tarifi
     Ispanaklı kek, hemen herkesin bildiği ve yaptığı bir kek tarifi.Ben de zaman zaman yapmama rağmen yayınlamamışım.Dağ şekline benzettiğim kek kalıbını görünce aklıma ıspanaklı kek tarifi ile karlı dağlar keki yapmak geldi.Siz isterseniz sadece ıspanaklı kek olarak da yapabilirsiniz ama benim yaptığım kek de dağlar kalıptan, dağların yeşili ıspanaktan, karlar ise muhallebiden :)
Malzemeler:
  • 3 adet yumurta 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 2,5 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 su bardağı dolusu haşlanmış ıspanak 
Krema malzemesi:
  • Yarım litre süt 
  • 5 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 1 yemek kaşığı un 
Yapılışı:
  • Ispanakların sadece yeşil yaprakları ayrılır.
  • Yıkanıp, sıcak su eklenerek haşlanır.
  • Gerekirse çok az su eklenerek robotta boza kıvamında parçalanır.
  • Çırpma kabında yumurtalar ve toz şeker beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Diğer malzemelerde eklenip, kek çırpılır.
  • Boza kıvamındaki ıspanaklar da karışıma eklenir.
  • Çok az yağlanıp, unlanmış kalıba kek karışımı dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirilir.
  • Kürdanla pişip pişmediği kontrol edilip, fırından çıkarılır.
  • Derin bir tencerede süt, şeker ve unlar iyice karıştırılıp; muhallebi kıvamında pişirilir.
  • Kalıptan çıkarılan ılık kekin üzerine ılık krema dökülür.
  • İstenirse üzerine kek parçaları ufalanır.

6 yorum:

  1. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık...tamda ıspanağın mevsımı nefıs olmuş..görünümde süper...canım takıbe aldım senı nefıs tarıflerını takip edıyorum..dun sayfana baktım puf boregı bende cok severım senın tarıfını not ettım ama maya veya kabartma tozu varmı goremedım mayalancak demıstın goremeyınce yapamadım bana yazarmısın canım senın boregı deneyecegım...sevgılerımı bırakıyorum canım...bende beklerım sayfama...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Pınar hanım hoşgeldiniz :)
      Siz yazınca tarife tekrar baktım yanlış mı yazılmış diye;ben hamur dinlendirilecek demişim siz onu mayalanacak olarak mı anladınız acaba ? Tarifte maya da,kabartma tozu da kullanmadım.Şimdiden afiyet olsun,sevgiler.

      Sil
  2. ay çok ciciymiş yahu :)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler Leylak'cığım,kış gelmeden karlar yağdı :)

    YanıtlaSil
  4. Bloglar arası gezerken rastladım size.İzmir'den yazıyorsunuz sanırım.Sizi izlemeye aldım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmir'den yazıyorum Mürvet hanım,teşekkür ederim,her zaman beklerim :) Sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...