Mürdüm eriği reçeli tarifi
Mürdüm eriği reçeli nasıl yapılır
Rengini ve ekşi tadını çok sevdiğim mürdüm eriği reçelini, mürdüm eriğini meyve olarak yemekten daha çok seviyorum.Mürdüm eriği reçelinde eriğin kokusu ve tadı daha da belirginleşiyor sanki.Şu günlerde pazarlarda çok bulunan mürdüm eriğinin sert ve düzgün olanlarından seçip, dikine dörde bölerek bir gece önceden şekerleyip, yeterince sulanmadıysa çok az su ekleyerek kıvam alana kadar pişirerek reçel yapabilirsiniz.
Malzemeler:
Malzemeler:
- 1 kilogram mürdüm eriği
- 5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 adet limonun suyu
Yapılışı:
- Erikler yıkanıp, boyuna dörde bölünerek çekirdekleri çıkartılır.
- Bir gece önceden şekerle karıştırılıp, sulanması için bekletilir.
- Ertesi gün bir çay bardağı su eklenerek, kaynatılır.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşe alınıp, 40-45 dakika kıvamı koyulaşana kadar pişirilir.
- Üzerinde oluşan köpükler alınır.
- Limon suyu eklenip, bir iki taşım daha kaynatılır.
- Sıcakken kavanozlara konulup, kapağı sıkıca kapatılarak ters çevrilir.
Çok teşekkürler,sevgiler.
YanıtlaSilÇok güzel rengi ve tadıyla nefis bir reçel. marmelatı kadar reçelini de çok seviyorum. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilGerçekten güzel bir reçel Kekiğim,ben de bu reçeli her haliyle seviyorum.Sevgiler.
SilMürdüm eriği de herşeyine bayıldığım özellerimden benim Nergisçim. Kokusu şu an sıcak sıcak burnuma geldi şu an :) Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilTeşekkürler Serap'cığım,mürdüm reçeli bizim soframızın da özellerinden...Sevgiler...
Sil