18 Aralık 2013 Çarşamba

RAN GROUP KONAK PİER ETKİNLİĞİ

     Konak Pier'de Ran Group bünyesinde ki deniz manzaralı,tarihi dokulu birbirinden güzel mekanların tanıtımı ve bu mekanlarda ki lezzetlerin tadımı için 7 Aralık Cumartesi günü davet edildik.İlk durağımız Mandolin Cafe'de,Ran Group sosyal medya yöneticisi Umut Candan tarafından karşılandık.
     Sıcak içecekler ve sıcak bir sohbetle başlayan etkinlik,İzmir'e birbirinden değerli sanatçıların eserlerini getiren Nar Artiz Gallery ile devam etti.Son günlerde ki yoğunluk nedeni ile vakit ayıramadığım ve bittiğini sandığım ''Ara Güler İle Bir Ömür''fotoğraf sergisinin son gününe yetişmek beni ayrıca sevindirdi.

     Nar Artiz Gallery'i gezdikten sonra;her zevke hitap eden yaratıcı,özgün koleksiyonların,kaliteli ayakkabı, çanta ve aksesuarların yer aldığı İzmir'li bir marka olan Ranello'yu gezdik.
     Davet edildiğimiz mekanlardan,Konak Pier'in 150 yıllık tarihi dokusuna uygun % 100 Restoran Cafe&More'da ise dünya mutfağından lezzetler denedik.Otantik,country tarzda döşenmiş büyük bir salon ve isteyen herkesin ayrı bölümlerde oturmasına olanak sağlayan ev rahatlığında localardan oluşan,eşsiz deniz manzaralı bu mekanın görüntüsü ve dekorasyonu kadar sundukları lezzetler de çok özeldi.
       Şef'lerin açıklamalarına göre,katkısız ve kaliteli markaların ürünlerini kullanarak yaptıkları yemeklerin yanında ki  ekmeklerini bile kendileri hazırlıyorlar.Ara sıcak olarak, İtalyan mutfağından; Carpaccio Trio Pesce, Mini Caprese,Yılan Balığı Füme,Uzak doğu mutfağından;Sushi,Special Avacado Roll, California Roll ve Dragon Unagi Sushi ,Risotti Porcini ve % 100 Ravioli lezzetleri,Karidesli Noodle,% 100 Bonfileli Peynir Fondü  ve Cafe de Paris Soslu Et gibi lezzetleri denedikten sonra diğer tadım için mekandan ayrıldık.
     İkinci tadım mekanımız,kaliteli ve lezzetli et yemek isteyenlerin vazgeçemeyeceğini söyledikleri Dükkan Steakhouse'dı. Etleri 24 ile 90 gün arasında vakumlama sistemi ile dinlendirdikten sonra kullanan,et severler için sucuk,sosis gibi şarküteri ürünlerinin de bulunduğu Dükkan Steakhouse'da ben et yemediğimden bu tadıma katılmadım ama bu arada ikram edilen kırmızı şarap ile arkadaşlarıma eşlik ettim.
     Üçüncü tadım mekanımız ise benim tercihlerime en çok uyan Konak Pier'in rıhtımı üzerine kurulmuş olan Adabeyi'ydi. Şef Ahmet Ergül'ün bizler için hazırladığı enginar fırın,şakşuka,cibes,turp otu,kuru börülce,antep ezme, ahtapot,köz biber,köz patlıcan,kabak şayan,kaya koruğu,şevketi bostan,pancar ve patlıcan ezme gibi çoğu Ege mutfağına özgü çok sayıda meze ve torik lakerda,uskumru dolması gibi Adabeyi'nin spesiyal lezzetlerin yer aldığı sofra tadımlık değil,tadına doyulmaz güzellikte ve zenginlikteydi  :)
     Ben ertesi gün çok erken saatte yolculuğa çıkacağımdan,yanında damla sakızlı su ile birlikte ikram edilen Türk kahvesi ikramından hemen önce mekandan ayrıldım.
     İzmir körfezinin eşsiz manzarasında kapalı ve açık alanları ile adeta rıhtımda,denizin içinde ki bu mekanlara günün her saatinde;kahvaltı da,öğlen ve akşam yemeklerin de hatta alışveriş arasında bir kahve içip dinlenmek için bile uğranabilir.Her damak tadına uygun menüleri  ile İzmir'de büyük bir açığı kapatan bu mekanlara bizi davet eden;Ran Group ailesine,sosyal medya yöneticisi Umut Candan'a,grup danışmanı Bahar Güngör Torcu'ya,% 100 Restoran Cafe & More İşletme Müdürü Aytül Öküzcüoğlu'na,müdür yardımcısı Mecit Demirçekiç'e,Dükkan Steakhouse işletme müdürü Timur Mavibulut'a,Mandolin Cafe işletme müdürü Erhan Türkmen'e,Adabeyi işletme müdürü İnci Karakaş'a,Ranello ve Nar Artiz Galeri'ye,Şefler Fatih Taşkesen,Ahmet Ergül ve Sirisang Studiet'e ve ekibine çok teşekkürler.

Mandolin Cafe Facebook adresi: http://www.facebook.com/mandolincafeizgara
%100 Rest. Cafe & More Facebook adresi: http://www.facebook.com/yuzdeyuzcafe
Dükkan Steakhouse Facebook adresi: http://www.facebook.com/dukkansteakhouse
Ranello Facebook adresi: http://www.facebook.com/ranello
Nar Artiz Galeri Facebook adresi: http://www.facebook.com/narartiz

2 yorum:

  1. Cok guzel bir gunu siz de cok guzel anlatmissiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ege'ciğim,güzel mekanlar bir arada olunca daha da güzel oldu,gerçekten tüm lezzetler çok güzel ve özeldi.Tekrar teşekkürler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...