Makarna nasıl pişirilir
Fesleğenli sos tarifi
Taze fesleğen, sarımsak ve olgun domatesleri soteleyerek hazırladığınız sos ile her zamankinden başka bir lezzete dönüşmüş makarnalar hazırlayabilirsiniz.Bu lezzeti kış ayları boyunca devam ettirebilmek için; domatesin bol ve lezzetli olduğu zamanlarda fesleğenli domates sos hazırlayarak şişeleyebilir veya sadece kuruttuğunuz fesleğenleri soslarınıza ekleyebilirsiniz.
Malzemeler: - 500 gram penne makarna
- 2-3 adet olgun domates
- 2-3 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Domateslerin kabuğu soyulup, minik küpler halinde doğranır.
- Dövülmüş sarımsaklar zeytinyağında çevrilip, domatesler ve tuz da eklenerek sotelenir.
- Sosu indirmeye yakın taze fesleğenler eklenip, ocağın altı kapatılır.
- Derin bir tencereye su koyup, kaynatılır.
- Tuz ve bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı eklenerek makarnalar kaynayan suda istenen dirilikte haşlanır.
- Haşlanan makarnalar süzgece alınıp, süzülür.
- Fesleğenli domatesli sos ile karıştırılan makarna sıcak olarak servis edilir.
Elinize sağlık, çok severim yemeklerde fesleğeni
YanıtlaSilBen de özellikle soslara çok yakıştırıyorum, teşekkürler
Silsanırım eve gidince makarna yapacağım :)
YanıtlaSilEllerine sağlık Nergizciğim.
Sevgiler
Sana da afiyet olsun canım, sevgilerimle.
Siloff bunu hemen yapayım bi de bloguna arkadaş getireyiiim :)
YanıtlaSilÇok sevinirim :) Facebook ve özellikle instagram paylaşımları izleyenlerin kolayına geldiğinden maalesef bloglarda harcanan emekler çoğu zaman boşa gidiyor :(
Silbak en kısa zamanda tanıtcam blogunu, blog çevremiz çok zengin ki yaaa, bi de dur bak, blogumda yanda insta var, varsa gelsene sayfama, insta sayfamda sadece blogçular var :)
SilGeldim geldim :)
Siltaam instanı buldum üye oldum :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum deeptone :) Sevgilerimle...
Sil