Tahinli çörek nasıl yapılır
İnstant mayalı tarifler
Son yıllarda özellikle yabancı yemek sitelerinde ki hamurişlerine bir çırpıda verilen şekillere hayran olmamak elde değil :) Bu çöreğin şekli de ilk gördüğüm andan itibaren ilgimi çekmişti.Lezzeti, görünüşü ve yapılışının kolaylığı nedeniyle beğeneceğinizi düşündüğüm bu çöreğe çay sofralarınızda yer verebilir; dilimleyerek çocuklarınızın beslenme çantalarına da koyabilirsiniz.
Malzemeler:
- 4 su bardağı un
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta
- 1 paket Dr. Oetker instant maya
İçine:
- Yarım çay bardağı çifte kavrulmuş tahin
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- Yarım çay bardağı pekmez
Yapılışı:
- Un ile instant maya karıştırılıp, üzerine şekerli ılık süt, zeytinyağı ve yumurta da eklenerek ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamur yoğurulan kaba streç film veya naylon poşet geçirilerek hamur iki katına çıkana kadar yarım saat mayalandırılır.
- Hamur bir kez daha yoğurulup, yağlı kağıt üzerinde yaklaşık 50 santime 20 santim uzunluğa gelene kadar merdane ile kalınca açılır.
- Açılan hamurun üzerine tahin, pekmez karıştırılarak yayılır.
- Ceviz de eklenerek çok sıkı olmayan bir rulo yapılır.
- Rulo haline getirilen hamur bıçakla ortadan kesilir.
- Kesilen iki parça çevrilerek çelenk şekli verilir.
- Yarım saat de tepside mayalandırılır.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık yarım saat kontrol edilerek pişirilir.
- Soğuyunca dilimlenerek servis edilir.
çok hoş görüntü...
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
Siltahin, pekmez, ceviz yemeyenlere güzel bir yedirme şekli. :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım :)
sevgiler
Bu üçlüyü biz çok seviyoruz, sevmeyen var mıdır acaba :) Çok teşekkürler Şeniz'ciğim
Sil