Palamut tava nasıl yapılır
Balık yemekleri
Palamut tava
Palamut balığı yağlı bir balık olduğundan tavası pek önerilmese de, ben çok az yağladığım yapışmaz bir balık tavasında önlü arkalı çevirerek pişirdiğim için hiç yağ çekmeden ızgara palamut kadar hafif lezzette oluyor ama siz isterseniz bu balığı ızgarada yada fırın tepsisine dizerek pişirebilir veya pilakisini de yapabilirsiniz.
Malzemeler: - 1 adet palamut balığı
- 1 su bardağı kadar un
- Tuz
- Zeytinyağı
Yapılışı:
- Ayıklanıp, dilimlenmiş palamut balıkları iyice yıkanır.
- Kağıt havlu serilmiş tepside fazla suyu alınıp, kurulanır.
- Balıkların iki tarafı da tuzlanıp, una bulanır.
- Tavaya çok az zeytinyağı konulup, kızdırılır.
- Fazla unu silkelenen balıklar önlü arkalı çevrilerek iyice kızartılır.
- Sıcak servis edilir.
of canım balık çektiii :)
YanıtlaSilNeyse ki palamut halen bol miktarda var, bir sonrakine haber vereyim :)
Sil