Pirinç çorbası nasıl yapılır
Andaloz çorbası tarifi
Domatesli pirinç çorbası tarifi
Pirinç çorbası annemin en sık yaptığı çorbalardandı. Ben de havalar soğuyunca çorbasız sofra olmaz diye düşünüp, bazen gördüğüm değişik tarifleri denesem de, anne tarifleri sofralarımızda daha çok yer alıyor. Yaz aylarında yaptığımda rendelediğim olgun domatesleri, kış aylarında ise yazdan hazırladığım domates rendelerinden ve kuruttuğum acı biberlerden kullandığım bu çorbayı isterseniz tavuk suyuna da yapabilirsiniz. Paylaşılmış tariflere bakınca bizim pirinç çorbası olarak bildiğimiz çorbaya andaloz çorbası da denildiğini gördüm, adı ne olursa olsun sıcacık bir çorbanın kış ayları için en iyi tercihlerden olduğunu düşünüyorum.
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 3 adet olgun domates veya 4-5 yemek kaşığı kışlık domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 8 su bardağı su
- Bir tutam maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- Domatesler rendelenip, zeytinyağında çevrilir.
- Domates salçası eklenip, gerekirse biraz suyla ezilir.
- Çorbanın suyu da eklenip, kaynatılır.
- Kaynayınca pirinç eklenip, orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
- İndirmeye yakın ince kıyılmış maydanoz ve karabiberi de eklenip, ocağın altı kapatılır.
çok severim pirinç çorbasını hastaysam hele mutlaka içmek isterim...
YanıtlaSilÖzellikle hasta olunca çorba aranıyor değil mi :) Teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
Sil