leblebi tozlu kek nasıl yapılır
Leblebi tozundan kek tarifi
Royal ıcıngli kek
Leblebi tozlu kurabiyelerin çok beğenildiğini görünce, unumuz bayatlamadan bir de leblebi tozundan kek yapayım diye düşündüm.Yaptığım kekin görüntüsü çok sade olunca üzerine hazırladığım royal ıcıngten döküp, birazını havanda kırdığım leblebi taneleri ile süsledim.
Malzemeler:- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 adet kabartma tozu
- 1,5 su bardağı leblebi unu
- 1,5 su bardağı un
- Yarım çay bardağı leblebi
- 1 yumurtanın akı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Bir kaç damla limon suyu
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Zeytinyağı ve süt de eklenip, çırpılır.
- Elenmiş un, leblebi tozu ve kabartma tozu da eklenip, mikserin düşük ayarı ile karıştırılır.
- Yağlanıp, unlanmış kek kalıbına dökülen karışıma istenirse leblebi de eklenir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık bir saat kontrollü olarak pişirilir.
- Kek soğuyunca sade olarak veya üzerine sos dökülerek dilimlenip servis edilir.
- Yumurtanın akına sarısı hiç karıştırılmadan ayrılır.
- Yumurta akına limon suyu ve pudra şekeri ilave edilir
- Mikserle koyulaşana kadar çırpılır.
- Kaşık yardımıyla kekin üzerine kenarlardan akacak şekilde dökülür.
- Üzerine leblebiler serpilir.
İlginç bir tarif olmuş. merak ettim tadını. elinize sağlık.
YanıtlaSilİlginç ve nostaljik bir lezzet gerçekten :) Sevgilerimle.
Sil