9 Aralık 2016 Cuma

ÇİNEKOP TAVA

Balık tava tarifi
Çinekop tava tarifi
Çinekop tava nasıl yapılır
Sarıkanat tava tarifi
Sarıkanat tava nasıl yapılır
     Kış mevsiminin gelmesiyle balık tezgahlarında ki çeşit çeşit balığa kayıtsız kalamayıp aldığımız çinekopu zaten yağlı bir balık olduğundan çok az zeytinyağı eklediğim tavada pişirdim.Yanına da nar ekşili çoban salata yaptım.
Malzemeler: 
  • 1 kilogram çinekop 
  • 1 çay bardağı un veya mısır unu 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 

Yapılışı:
  • Çinekoplar ayıklanıp bol su altında yıkanır.
  • Suyu süzdürülüp, kağıt havlu üzerinde kurulanır.
  • Tuz serpilip, iki tarafı da unlandıktan sonra unun fazlası silkelenir.
  • Zeytinyağı dökülen balık tavası kızdırıldıktan sonra balıklar dizilir.
  • Balıkların bir tarafı iyice kızardıktan sonra diğer tarafı çevrilerek iki tarafı da kızartılır.
  • Sıcak olarak servis edilir.

4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık :) Bizde bir aydır sıkça balık tüketmeye başladık güzel oluyor mis gibi taze taze

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, size de afiyet olsun :) Sevgilerimle.

      Sil
  2. Ellerinize sağlık en sevdiğim balıklardandır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavası da güzel oluyor gerçekten:) Çok teşekkürler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...