Çinekop tava tarifi
Çinekop tava nasıl yapılır
Sarıkanat tava tarifi
Sarıkanat tava nasıl yapılır
Kış mevsiminin gelmesiyle balık tezgahlarında ki çeşit çeşit balığa kayıtsız kalamayıp aldığımız çinekopu zaten yağlı bir balık olduğundan çok az zeytinyağı eklediğim tavada pişirdim.Yanına da nar ekşili çoban salata yaptım.
Malzemeler:
- 1 kilogram çinekop
- 1 çay bardağı un veya mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Çinekoplar ayıklanıp bol su altında yıkanır.
- Suyu süzdürülüp, kağıt havlu üzerinde kurulanır.
- Tuz serpilip, iki tarafı da unlandıktan sonra unun fazlası silkelenir.
- Zeytinyağı dökülen balık tavası kızdırıldıktan sonra balıklar dizilir.
- Balıkların bir tarafı iyice kızardıktan sonra diğer tarafı çevrilerek iki tarafı da kızartılır.
- Sıcak olarak servis edilir.
Ellerinize sağlık :) Bizde bir aydır sıkça balık tüketmeye başladık güzel oluyor mis gibi taze taze
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, size de afiyet olsun :) Sevgilerimle.
SilEllerinize sağlık en sevdiğim balıklardandır :)
YanıtlaSilTavası da güzel oluyor gerçekten:) Çok teşekkürler.
Sil