Çitlembik filizi salatası nasıl yapılır
Menengiç salatası tarifi
Sakızlık salatası tarifi
Pazarda gözüm sürekli değişik otlarda olunca bu defa da çitlenbik filizlerine rastladım.Aslında turşusu, yumurtalı kavurması ve yoğurtlaması da yapılıyormuş ama ben satıcı köylü kadının tarifi ile kahvaltılık, meze ve salata olarak yapılan en yalın haliyle lorlu, nar ekşili salatasını yaptım.
Malzemeler: - 1 demet çitlembik filizi
- 250 gram tulum loru
- 2-3 adet taze soğan veya cücüğü
- 10 adet sele zeytini
- Nar ekşisi
- Zeytinyağı
- Tuz
- Çitlenbikler iyice yıkanıp, kurulanır.
- Çitlembik filizlerinin sadece yaprakları ve taze uçları elimizle kırılır.
- Tulum loru, taze soğanlar, zeytinler ve çitlembiklerin filizleri karıştırılıp, tabağa alınır.
- Zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz iyice karıştırılıp, salatanın üzerine dökülerek servis edilir.
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler :)
SilHiç görmedim ben bunun satıldığını, ilginçmiş...
YanıtlaSilPazarlarda gözüm her zaman değişik otlarda olunca denk geliyor :)
SilBiz hep topluyoruz
YanıtlaSilBiz de pazarda denk gelirse satın alıyoruz :)
SilBen haşladıktan sonra bolca sarımsak limon ve zeytinyağı koyarak salatasını yapıyorum harika oluyor.
YanıtlaSilBir daha denk gelirsem öyle de deneyeyim, çok teşekkürler.
Sil