Turunç çiçeği reçeli nasıl yapılır
Portakal çiçeği reçeli tarifi
Limon çiçeği reçeli tarifi
İzmir'de bulvarlar boyunca dikilmiş turunç ağaçları şu günlerde inanılmaz güzel kokular ve çiçekler içinde olunca, turunç çiçeği reçeli yapma fikri hep aklımdaydı. Hafta sonu araçların pek de geçmediği bir kuytudan turunç ağaçlarının çiçeklerinden topladım. Her anında evi saran o muhteşem kokuyu, damaklarınızda da hissetmek, sofralarınızda çiçekler açtırmak isterseniz ve tabii portakal, limon veya turunç çiçeklerinden birini olsun bulabilirseniz, bu reçeli denemelisiniz :)
Malzemeler:
- 1 su bardağı ayıklanmış turunç, limon veya portakal çiçeği
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limonun suyu veya bir parça limon tuzu
- Çiçeklerin sadece beyaz taç yaprakları tek tek ayıklanır.
- Yapraklar zedelenmeden geniş bir kapta yıkanıp, süzülür.
- Yaprakların üzerini geçecek kadar soğuk su konulur.
- Acısının çıkması için iki defa her defasında suyu değiştirilerek birer taşım kaynatılıp, süzülür.
- Önce orta ateşte daha sonra da kısık ateşte üzerindeki köpükleri alınarak, çiçeğin yaprakları şeffaflaşıp, reçel kıvamına gelince limon suyu da eklenerek bir kaç taşım daha kaynatılıp, kavanozlara alınır.
tadını bilmiyorum ama görüntü muhteşem... :)
YanıtlaSilBir de kokusunu duyabilseniz :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilNe kadar ilginç tarifler veriyorsunuz. Geçen sen İstanbul'da turuncun meyvesini aramıştım da dünyanın parasına nışantaşı'nda aldığımı haılayınca çiçeğini bulmak buralarda hayal. Elinize sağlık.
YanıtlaSilDeğişik tarifler denemeyi seviyorum, geleneksel reçellerimizi zaten yapıyoruz bir de aklımıza gelenleri yapalım değil mi :) Göndereyim diyeceğim ama yola dayanmaz ki, bence bu taraflara yolunuzu düşürün, pek çok ot, çiçek bedava veya bedavaya yakın bir fiyatta :) Çok teşekkürler, sevgiler.
SilBENDE Adanadayım heryer şuan turunç çiçekleri açmış durumda. Miş kokusuyla adeda huzur veriyor ilk defa reçelini bende deneyeceğim
YanıtlaSilSize de kolay gelsin, umarım beğenirsiniz :)
Sil