Ezogelin çorbası tarifi
Ezogelin çorbası nasıl yapılır
Soğuk kış günlerinde içilebilecek, nerede ise tek başına bir öğün sayılabilecek Ezo gelin çorbası, öğrencilik yıllarımda şehirler arası otobüslerin mola verdiği, yol üstü lokantalarının olmazsa olmaz çorbalarındandı. Evde de çok kolay yapılabilecek bu çorba yanında fırında kurutulmuş ekmekler ile servis edilirse, çok daha güzel olur diye düşünüyorum.
Malzemeler:- 2 su bardağı mercimek
- 2 adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 kahve fincanı köftelik bulgur
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı kekik
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 2 adet limonun suyu
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı kırmızı pulbiber
- Mercimekler ayıklanıp, yıkanır.
- Üzerinde oluşan köpükler alınarak, pişirilir.
- Robotta parçalanmış kuru soğan ve sarımsaklar zeytinyağında pembeleştirilir.
- Domates ve biber salçası eklenip biraz kavrulur.
- Mercimek, pirinç ve bulgur da eklenir.
- Çorba kıvamını alınca tuz, karabiber ve limon suyu eklenerek, bir taşım daha kaynatılır.
- Zeytinyağının içine kekik, kuru nane ve kırmızıbiber atıp, kızdırdıktan sonra çorbanın üzerine dökülür.
- Bir taşım daha kaynatılıp, ocaktan alınır.
- Küp küp kesilip, fırınlanmış ekmek parçaları ile sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.