Isırgan otlu börek tarifi
Isırgan otlu börek nasıl yapılır
Pazarlarda şu aralar bol miktarda ısırgan otu satılıyor.Yemyeşil, taptaze...İster çok az haşlayıp salatasını yapın, ister doğrayıp kavurun, üzerine yumurta kırıp, sarımsaklı yoğurt ile tüketin, isterseniz herkesin beğeneceği ısırgan otlu börek yapın.Özellikle, yaprakların çiğ olarak kullanılmasının daha yararlı olduğu, hücre yenilenmesi başta olmak üzere bir çok faydası olduğu söyleniyor.Yaprakları, tohumları hatta kökü bile kullanılıyor.Bizim evde en çok tercih edileni böreği...Isırganları yıkayıp, doğrarken elinizi yakmaması için eldiven ile ovup, kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 demet ısırgan otu
- 250 gram beyaz peynir veya lor
- Tuz, karabiber
- Isırgan yaprakları temizlenip, yıkanır.
- Suyu süzülene kadar, süzgeçte bekletilir.
- Eldiven takılarak, ısırgan yaprakları çok az tuz ile ovulur.
- İçine lor veya ufalanmış peynir ve karabiber eklenir.
- Başka bir kapta, süt, yumurta ve sıvı yağ karıştırılır.
- Yufkalar tek tek tezgaha yayılıp, kaşık ile her yerine sütlü, yağlı karışım sürülür.
- Isırgan otlu karışım üç parçaya ayrılır.
- Her yufkanın ortasına ısırgan otlu karışım yayılır.
- Yufkaların iki kenarı içe doğru katlanarak, rulo yapılır.
- Yufkaların üçüne de aynı işlem yapılıp, yağlanmış tepsiye konulur.
- Yufkaların üzerine çırpılmış yumurta sürülüp, susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Bugünkü yazımda link verdim size.
YanıtlaSilElinize sağlık.
Kopyacı anne Çiğdem
Çok teşekkür ederim,senin de eline sağlık.Afiyet olsun.Sevgiler.
Sil