Enginar ezmesi tarifi
Enginar ezmesi nasıl yapılır
Enginar her bölgede her mevsimde bulunmasa da, çanak enginar çoğu zaman konservede olsa pek çok yerde bulunuyor.Enginar ezmeli kanepe yapmak için, enginar çanaklarını limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp, püre haline getirerek dip sos olarak veya istediğiniz çeşit ekmek dilimlerinin üzerine sürerek kanepe olarak tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 adet büyük boy enginar çanağı
- 100 gram süt kreması
- 1 adet limonun suyu
- Yarım demet dereotu
- Tuz, karabiber
- Enginar çanaklarının sert kenarları bıçakla kesilip, temizlenir.
- Limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Mutfak robotunda parçalanan enginarlara; süt kreması, karabiber ve tuzu eklenir.
- İncecik kıyılan dereotları da karıştırılır.
- Karelere kesilmiş ekmeklerin üzerine yayılıp, servis edilir.
Bayıldım,nefis lezzet olmuş...ellerine sağlık..
YanıtlaSilBu da değişik bir enginar tarifi oldu,biz de beğendik hem meze,hem kanepe :)
SilDavetlik, hoş bir aperatif olmuş. Sunumu çok hoş. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBen de seviyorum,kanepelerin sunumu hoş oluyor gerçekten,bir de enginarlısını denemek istedim :)
Sil