17 Haziran 2014 Salı

ENGİNAR EZMELİ KANEPE

Enginar ezmesi tarifi
Enginar ezmesi nasıl yapılır
     Enginar her bölgede her mevsimde bulunmasa da, çanak enginar çoğu zaman konservede olsa pek çok yerde bulunuyor.Enginar ezmeli kanepe yapmak için, enginar çanaklarını limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp, püre haline getirerek dip sos olarak veya  istediğiniz çeşit ekmek dilimlerinin üzerine sürerek kanepe olarak tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3 adet büyük boy enginar çanağı  
  • 100 gram süt kreması 
  • 1 adet limonun suyu 
  • Yarım demet dereotu
  •  Tuz, karabiber  
Yapılışı:
  • Enginar çanaklarının sert kenarları bıçakla kesilip, temizlenir.
  • Limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  • Mutfak robotunda parçalanan enginarlara; süt kreması, karabiber ve tuzu eklenir.
  • İncecik kıyılan dereotları da karıştırılır.
  • Karelere kesilmiş ekmeklerin üzerine yayılıp, servis edilir.  

4 yorum:

  1. Bayıldım,nefis lezzet olmuş...ellerine sağlık..

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Bu da değişik bir enginar tarifi oldu,biz de beğendik hem meze,hem kanepe :)

      Sil
  2. Davetlik, hoş bir aperatif olmuş. Sunumu çok hoş. ellerinize sağlık.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seviyorum,kanepelerin sunumu hoş oluyor gerçekten,bir de enginarlısını denemek istedim :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...