Yeşil erik reçeli tarifi
Yeşil erik reçeli nasıl yapılır
Gazetelerin kuponla yemek kitabı verdiği yıllardan kalma olduğunu sandığım, yarısı kaybolmuş ''Türk Mutfağının Yemek ve Tatlı Kitabı'' adlı minik kitabı karıştırırken daha önce dikkat etmediğim yeşil erik reçelini gördüm.Yeşil erikten reçel olur mu olmaz mı derken, yarım ölçü de olsa denemeye karar verdim. Düşündüğüm gibi eriklerin rengi değişti ve diri diri kalmadı ama kahvaltı sofraları için değişik lezzette bir reçel oldu.
Malzemeler:
- 1 kilogram yeşil erik
- 2 kilogram toz şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- Toz şeker, su ve limon suyu derin bir tencerede karıştırılıp, bir iki taşım kaynatılır.
- Yıkanıp, kurulanmış yeşil erikler bütün olarak tencereye eklenir.
- Kısık ateşte erikler yumuşayana kadar pişirilir.
- Reçel kıvamına gelip,koyulaşınca üzerindeki köpükler temizlenerek tencere ateşten alınır.
- Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltılır.
- Uzun süre saklanacak ise sıcakken kavanoza doldurulup, kapağı kapatılarak ters çevrilir.
Ellerinize sağlık.. Kirazdan olduğuna göre. Yeşil erikdende olurmuş :) Fındık reçeli dahi görmüştüm karadenizde. ellerinize sağlık
YanıtlaSilAklıma fındık reçelini düşürdünüz Nursevin'ciğim,onuda mı denesem acaba :) Çok teşekkür ediyorum,sevgilerimle.
SilNergizcim, değişse de harika bir renk olmuş. Zümrüt gibi.
YanıtlaSilDeğişik bir lezzet, ellerinize sağlık.
Sevgiler.
Teşekkür ederim Sare'ciğim,tarif değişik gelince denemek istedim ama biraz daha diri kalabilseydi acaba kireç suyu ile mi denesek diyorum :)
SilNesis ve harika görünüyor tadını merak ettim ellerine sağlık
YanıtlaSilEriklerin tam zamanı, eğer değişik tat da reçel seviyor iseniz bir iki avuç erikten deneyebilirsiniz.sevgiler.
SilVallahi ben Porky Porky falan bilmem, seni bilirim böyle reçel yapan..:)) Ellerine sağlık canım benim..
YanıtlaSilPorky Porky de çok değişik reçeller yaptığından bu ünvanı o hak eder diye öyle yazmıştım ama çok teşekkür ederim,o senin güzel görüşün,sevgilerimle...
SilBen de geçen yıl yapmıştım sizin ki gibi güzel olmuştu fakat sürekli buzdolabında muhafaza etmek gerekiyor.
YanıtlaSilBen denemek için yapmıştım biraz da eşe dosta tattırınca buzdolabına koymaya gerek kalmadı :) Aslında şekerini az koyduğum reçelleri ben de buzdolabında saklıyorum.Yorumunuz için çok teşekkürler,sevgiler.
Sil