Poğaça nasıl yapılır
Poğaça tarifi
Çiçek poğaça nasıl yapılır
En çok yaptığımız ve en sevilen hamurişlerimizden poğaçaları hep tek tek görmeye alışık olsak da; ben tek tek yaptığım poğaçaları ortada birleştirerek çiçek şekline getirdim.Birer birer koparılarak yenilebilecek bu poğaçanın iç malzemesine ben kaşar loru ve ince kıydığım dereotu koydum, siz istediğiniz bir iç malzemesi ile yapabilirsiniz.
Malzemeler:- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 4,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- Kaşar loru, dereotu, karabiber
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Susam
- Çörekotu
- Unun yarısı geniş bir kaba dökülüp, ortası açılır.
- Yoğurt ve kabartma tozu dökülüp, karıştırılır.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, süt ve tuz eklenir.
- Yumurtalardan birinin sarısı ayrılıp, kalanı da eklenerek karıştırılır.
- Karışıma kalan un da azar azar eklenip, yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Üzeri örtülen hamur dinlendirilir.
- Hamur bir tanesi biraz daha büyük olmak üzere 12 parçaya ayrılır.
- Büyük parça elimizde açılıp, yuvarlak şekil verilip iç malzemesi konularak kapatılır.
- Diğer parçalar da elimizde açılıp; içine lorlu, dereotlu iç konulup, kapatılır.
- Poğaçaların ek yeri alta gelecek şekilde, çiçek şekli verilerek yan yana yağlanmış kalıba veya yuvarlak bir fırın kabına dizilir.
- Ayrılan yumurta sarısı biraz zeytinyağı ile çırpılarak poğaçaların üzerine fırça ile sürülür.
- Ortaya çörekotu, diğerler poğaçalara ise susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 45 dakika kadar pişirilir.
Hem çiçek hemde güneş gibi olmuş ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilHaklısınız, ikisine de benziyor gerçekten :) Çok teşekkürler, sevgiler.
SilGörünümüne bayıldım :) elinize sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgilerimle.
SilHarika olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler :) Sevgiler.
SilMayalı olmayışı hoşuma gitti görüntü zaten süper.Ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler
YanıtlaSilAslında mayalı tarifleri bir kaç gün sonraya da kalabildikleri için daha çok seviyorum ama bu da sıcak sıcak güzel oldu ve yapılışı da mayalıya göre daha pratik bir tarif :) Çok teşekkür ediyorum canım, sevgilerimle.
SilElinize sağlık güzel görünüyor
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
SilEllerine sağlık az yapıp günlük tüketme adına mayasız oluşunu sevdim .
YanıtlaSilAslında hamurun yarısı ile daha küçük boyutta çiçek yapıp, kalanıyla normal poğaça da yapılabilir.Teşekkür ederim Hatice'ciğim, sevgiler.
SilÇok güzel gözüküyor. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
SilBen de güneşe benzettim şeklini. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler.Adını güneş mi koysaydık acaba diye düşündüm şimdi :)
SilÇiçek dalında güzeldir. :) Ama ben bu çiçekten bir dal alabilirmiyim..:) Ellerinize sağlık.. Sevgiler...
YanıtlaSilSunumu da bu anlamda kolay oluyor herkese bir yaprak :) Sevgilerimle.
Siltarif için teşekkürler yine her zamanki gibi çok lezzetli duruyorlar elinize sağlık... teşekkürler.
YanıtlaSilhttp://microsoftteknolojileri.blogspot.com/
Çok teşekkür ediyorum Kasım bey :) sevgiler.
SilŞahane görünüyor (:
YanıtlaSilÇok çok teşekkürler :)
SilHarika görünüyor, ellerinize sağlık, ayrıca çok şık bravo size sevgiler
YanıtlaSilBen de değişik şekilli çörekleri, poğaçaları seviyorum :) Teşekkürler, sevgiler.
Silsüer olmuş,çiçek görüntüsüne bayıldım. ellerinize sağlık:D
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
Silellerine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
Sil