Oklava Tatlısı Tarifi
Kolay Baklava Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket baklavalık yufka
- 500 gram ceviz veya badem
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- Toz şeker ve su derin bir tencereye alınır.
- Şerbet kaynadıktan sonra ocağın altı kısılarak on, on beş dakika daha kaynatılır.
- Limon suyu eklenip ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.
- Eritilmiş tereyağı ile zeytinyağı karıştırılır.
- İki yufka üst üste konulup, üzerine dövülmüş ceviz veya badem yayılır.
- Yufka oklavaya sarılıp, ortaya doğru büzülür.
- Oklavadan büzülmüş halde çıkartılan yufka, yağlanmış tepsiye dizilir.
- Diğer yufkalara da aynı işlem yapılarak tepsiye yan yana dizilip, keskin bir bıçakla üç dört parmak kalınlığında parçalamadan kesilir.
- Zeytinyağı tereyağı karışımı her yerine gelecek şekilde dökülür.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkarılan tatlının ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbet yavaş yavaş her yerine gelecek şekilde dökülür.
- Şerbeti döküldükten sonra servis edilir.
Nergis hanım yine gözümüz açıldı ağzımız tatlandı :D sizin tatlı tarifinizle paylaşım için teşekkürler...
YanıtlaSilhttp://microsoftteknolojileri.blogspot.com/
Kasım bey; malum teknoloji şimdilik bu kadar, keşke ikram da edebilsek :) Çok teşekkürler, sevgiler.
Silbence bu yeme de yanında yat olmuş :D
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum :) Sevgilerimle.
Silellerine sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
SilAnnemin en sevdiğim tatlısı hem kolay hem lezzetli oluyor elinize sağlık
YanıtlaSilAnneler yapınca daha da lezzetli olur tabii :) Annenizin de eline sağlık, sevgilerimle.
SilEllerine sağlık canım,yıllar geçtikçe tarifler de kalacak tatlılar gibi geliyor bana her sene az da olsa bir şeyler yapıyor ya da alıyorum ,ama tatlı ikramı hep geri çevrilir oldu ben de dahil.geçen yıl dondurma eşliğin de sundum.
YanıtlaSilbu sene niyetim yok.önceki yıllar da mahallenin bayramlaşması bile havayı koruyordu şimdi büyükler yok gençler köylerine memleketlerine gidiyorlar yarın benim mahalle sessizliğe bürünür desem yeridir:)))
sağlıkla güzel bayramların olsun canım sevgiler.
Hatice'ciğim, eski bayramları arar olduk yaşlanıyoruz herhalde :) Haklısın büyükler gitti, bayramların tadı kalmadı ama bizim nesil halen elinden geldiğince adetlerimizi devam ettirmeye çalışıyoruz.Sana da ailene de iyi bayramlar canım, sevgilerimle.
SilElinize saglikk
YanıtlaSilTeşekkürler :)
SilGerçekten inanılmaz lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum :) Sevgilerimle.
Silbenim de çok sevdiğim bir tatlıdır. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilDaha çıtır çıtır olduğundan ben de bu tarz baklavaları daha çok seviyorum.Teşekkürler, sevgiler.
SilOklavadan Büzme deriz bu tatlıya harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSilOklavadan büzülerek yapıldığına göre, sizin ki daha anlaşılır bir isimmiş :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilHarika görünüyorlar Nergiz hanım bende yufka açmasını beceremiyorum hazır yufka ve sizin tariflerinizle bu eksiği kapatmaya çalışıyorum tarif için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilEl açması gibi olmaz ama ailede el açması yapanlar olunca ben de çeşit olsun diye kolayına kaçıyorum :) Takip ettiğiniz için ben teşekkür ederim, sevgiler.
SilAdımı yazmayı unuttum Nergiz hanım ben zehra
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Zehra :) Sevgiler.
SilSanki yapımı kolay gibi deneyebilirim.
YanıtlaSilYufkalar hazır olunca bence de çok kolay :) Sevgilerimle.
SilŞahane olmuş diyorum. Kolay ve basit şeyleri seviyorum.
YanıtlaSilÇok teşekkürler, iyi bayramlar.
SilBaklava yufkaları ile çok pratik bir tatlı olmuş, ellerinize sağlık ve iyi bayramlar dilerim size...))
YanıtlaSilBaklava yufkası ile çok güzel şeyler yapılabiliyor gerçekten, size de iyi bayramlar.
SilBence zor bir tatlı yapamam sanırım elinize sağlık
YanıtlaSilYufkalar hazır satılıyor sadece yufkaya sarıp, büzmek kalıyor; bence yapabilirsiniz :) İyi bayramlar.
SilNefis olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler, iyi bayramlar.
SilBaklava yufkasıyla belki daha kolay gibi ama beni gene de aşıyor. Bayramda o kadar çok yememe rağmen gene de imrendim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilGecikmeli de olsa bayramınız kutlu olsun İlhan bey.Bu tarifi oklava ile büzmeden hazırladığınız ruloları keserek de yapabilirsiniz.Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilAhh şahane (:
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
SilSevgili nergis mevsimi bu tatlı nasıl hamur olmadan kıtır olması sağlanıyor piştikten ve şerbetini koyduktan sonra. Ben bu konuyu hiç beceremiyorum. Hemen hamurlaşıyor..Teşekkür ederim. :)
YanıtlaSilİyice kızarana kadar fırında tutup, fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçen baklavaya soğuk şerbet döküyorum.Bir de biz de hemen bittiği için hamurlaşmaya kalmıyor :)
SilMerhaba . Bloğunuzu yeni keşfettim takibe aldım hemen . Tasarımını da çok beğendim :) bende bekliyorum
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, her zaman beklerim :) Sevgilerimle.
SilÇok lezzetli görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık. Blogunuzu takibe aldım bende beklerim sevgiler. http://betulunsirlari.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
Siluff ben bu tarife bayıldım bu arada bloğunuzu yeni keşfettim bende sizi bekliyorum :)
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilBugün ben de baklava yufkasından kıymalı börek yaptım ve aynı senin gibi yarı yarıya erimiş margarin ve zeytinyağı kullandım, güzel oldu gerçekten. Tatlın nefis görünüyor Nergizcim, ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilSerap'cığım ben de bu yufka ile börek yapmayı çok seviyorum ama bayram olunca gerçek amacına hizmet edeyim dedim :) Çok teşekkürler canım, sevgiler.
SilBenim ki hamur gibi oldu neden acaba çok üzgünüm 😒😢
YanıtlaSilBen de üzüldüm acaba şerbetini sıcak mı döktünüz ?
Sil