18 Temmuz 2017 Salı

BUZLUK LİMONATASI

Buzluk limonatası tarifi
Limonata nasıl yapılır
Buzluk limonatası nasıl yapılır
Portakallı limonata tarifi
     Uzun zamandır değişik nedenlerle blogda tarif paylaşımı yapamayınca bu sıcaklarda dönüş için limonata uygun olur diye düşündüm :) Limon ve portakalın bol olduğu kış aylarında fazla miktarda yapıp, buzlukta poşetler içinde her an sadece su ekleyerek kullanıma hazır bekletebilirsiniz. Ben kıştan hazırladığım limonataları yaz ortasında bitirince, limonatasız olmaz diye düşünüp, normal boyda da portakal bulamayınca bu defa marketlerde sıkma portakal olarak satılan küçük portakallardan kullandım. Normalde kabuğuyla birlikte bir limon, bir portakal kullanarak yaptığım tarifi sıkma portakallar küçük olduğundan, bir limona iki üç adet portakalın suyu ve birinin kabuğu olacak şekilde kullanıp, fazlasını daha sonra su ekleyerek kullanmak için poşetlerle buzluğa koydum.
Malzemeler:

  • 1 adet limon 
  • 1 adet portakal 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu 
  • 2 litre içme suyu 

Yapılışı: 

  • Limon ve portakalın kabukları fırçalanarak  yıkanıp, kurulanıp bütün olarak buzluğa konulur.
  • İyice donduktan sonra buzluktan çıkartılıp, kesilebilecek duruma gelince irice parçalar halinde kabuklarıyla birlikte dilimlenir.
  • Limon, portakal dilimleri ve toz şeker mutfak robotunda şeker eriyene kadar parçalanır.
  • Karışım önce süzgeçten sonra da tülbentten geçirilerek sürahiye alınır.
  • Limon tuzu ve içme suyu da eklenerek karıştırılır.
  • Buzdolabında bekletilip, bol buzla servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...