25 Temmuz 2017 Salı

FRAPPE ( BUZLU KAHVE )

Frappe tarifi
Frappe nasıl yapılır
Buzlu kahve tarifi
Dondurmalı soğuk kahve nasıl yapılır
     Kahveyi ve kahveli her şeyi sevdiğimden dolayı eskiden beri kışın sıcak, yazın ise bol buzlu nescafeli içecekler hazırlıyordum ama severek içtiğimiz bu içeceğin adının Frappe olduğunu ve nerede ise Yunanistan'ın milli içeceği olduğunu geçen yıllarda oğlumun yunanlı arkadaşları gelip, kahvaltıda bile frappe içmelerine kadar bilmiyordum :) İlk geldiklerinde frappeyi tüm malzemeyi doldurduğumuz pet şişede sallayarak yapmıştık. Sonra ki gelişlerinden birinde hediye olarak frappe ölçeği ve çırpıcısı getirdiklerinden beri frappelerimizi daha kolay yapsak da, pet şişede biraz güçlü çalkalayınca hatta el mikseri ile çırparak da gayet güzel oluyor. Bardak ağzına kadar doldurulmadığından ve buzlarda epey yer kapladığından bir büyük bardak frappe için normal bir su bardağı dolusu soğuk süt yeterli oluyor, dondurma gibi eklemeler yapılacaksa şeker miktarını damak zevkinize göre arttırıp, eksiltebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 tatlı kaşığı hazır granül kahve
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 5 tatlı kaşığı sıcak su 
  • 1 su bardağı soğuk süt 
İstenirse; 
  • 1 yemek kaşığı Baıleys veya 1 yemek kaşığı dondurma 

Yapılışı: 
  • Süt buzdolabında iyice soğutulur.
  • Hazır granül kahve, toz şeker ve çok az sıcak su bir kaba konulup, şeker iyice eriyene kadar karıştırılır.
  • Büyükçe bir bardağın dibine bol buz konulup, üzerine iyice karıştırdığımız şekerli nescafe dökülür.
  • Başka bir kapta soğuk süt köpürene kadar çırpılıp, buzların üzerine yavaş yavaş dökülür.
  • Bu aşamada istenirse, bir yemek kaşığı Baıleys veya bir iki top dondurma eklenerek soğuk servis edilir.

4 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...