Deniz fasulyesi salatası nasıl yapılır
Domates soslu deniz fasulyesi tarifi
Sıcak havalarda sağlıklı, hafif yemek arayışında olanlar için, çoğu zaman kurtarıcı olan salataların miktarını arttırarak bizim gibi ana öğün olarak veya meze olarak da sofralarınızda yer verebilirsiniz. Daha önce paylaştığım deniz fasulyesi salatası, yoğurtlu deniz fasulyesi veya domates soslu deniz fasulyesi tariflerinden birini henüz zamanı geçmeden deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 demet deniz fasulyesi
- 3-4 adet olgun domates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Deniz fasulyelerinin kök kısımları kesilip, temizlenir.
- Bol su ile diplerinde hiç su kalmayana kadar iyice yıkanır.
- Sirkeli suda bekletilir.
- Çatala gelecek uzunlukta kesilir.
- Kaynayan suyun içine domatesler bütün olarak atılıp, 15 dakika kadar haşlanır.
- Domatesleri almaya yakın deniz fasulyeleri de eklenip, on dakika kadar diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlanır.
- Domatesler suyun içinden alınıp, kabukları soyularak çatalla iyice ezilir.
- Domateslere zeytinyağı, tuz ve ezilmiş sarımsaklar eklenir.
- Fasulyeler de çıkartılıp, süzgece alınarak soğuk sudan geçirilir.
- Servis tabağına alınan fasulyelerin üzerine domatesli sos dökülerek tercihen ılık servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.