Haydari nasıl yapılır
En kolay meze
Yapılabilecek en kolay mezelerden olan haydariyi peynirli haydari, arapsaçlı haydari gibi değişik şekilleri ile paylaşmama rağmen en bilinen sade halini belki de herkes biliyordur diye paylaşmamışım ama hem arşivde bulunması için hem de bu sıcak günlerde hatırlanması iyi olur diye düşündüm. Meze olarak bilinen haydariyi çay saatlerinde minik ekmek dilimlerinin üzerine sürerek kanepe olarak hatta kahvaltı da bile servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Zeytinyağına önce ezilmiş sarımsaklar sonra da kuru nane eklenerek yakmadan çevrilir.
- Yağ biraz soğuyunca yoğurt da eklenip, çatalla iyice ezilip pürüzsüz kıvama getirilir.
- Servis tabağına yayılıp, üzerine çok az naneli yağdan gezdirilir.
- Taze nane yaprakları ile süslenir.
- Kıvam alıncaya kadar buzdolabında bekletilip, servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.