Şeftalili kup tarifi
Şeftalili kup nasıl yapılır
Şeftalili muhallebi tarifi
Şeftalili tatlı tarifi
Şeftali mevsimi geçmeden; yaz sıcaklarında yapılabilecek hiç yağ içermeyen, diyet olarak da yenilebilecek en hafif tatlılardan biri olan şeftalili muhallebinin bu defa biraz da göze hitap etmesini isteyince, derin kadehlerin üçte birini bisküvi kırıntısıyla üstünü şeftalili muhallebiyle doldurup üzerinde bıraktığım boşluğu da ince dilimlediğim sert şeftalilere gül şekli vererek servis ettim.
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 adet büyük boy şeftali
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket eti burçak yulaflı bisküvi
Üzerine:
- 2- 3 adet büyük boy sert şeftali
- Taze fesleğen veya nane yaprakları
- Derin bir tencerede elenmiş un ve toz şeker karıştırılır.
- Süt azar azar ve sürekli karıştırılarak eklenip, muhallebi kıvamında pişirilir.
- Şeftaliler soyulduktan sonra minik minik doğranıp, toz şekerle birlikte yumuşayıp, karamelize olana kadar başka bir tavada kısık ateşte pişirilir.
- Yulaflı bisküvi mutfak robotunda un haline gelinceye kadar parçalanır.
- Muhallebi ve karamelize olan şeftaliler karıştırılır.
- Kupların altına önce bisküvi kırıntıları sonra da şeftalili muhallebi kadehlerin üstünde biraz boşluk kalacak şekilde paylaştırılır.
- Üzerini süslemek için, sert şeftalilerden soyulup incecik dilimlenir ve soğumuş muhallebinin üzerine iç içe geçecek şekilde yerleştirilerek gül şekli verilir.
çok şık !!
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, sevgiler.
Sil