Limonlu parfe tarifi
Limonlu parfe nasıl yapılır
Limonlu tatlı tarifi
Yaz sıcaklarında serin serin limon ferahlığında bir tatlı yapmak isterseniz bence bu tarifi sıcaklar bitmeden mutlaka denemelisiniz. Hatta önceden yapıp derin dondurucu da bekletebilirsiniz. Benim çok eskilerden kalma tarif defterime limon köpüğü olarak kaydettiğim bu tarifi önceleri borcama döktükten sonra kare kare keserek spatula ile alıp servis ederdim ama bu defa farklı bir görünümde olmasını isteyince şekilli bir kalıba dökerek dondurdum.Siz de benim gibi değişik bir kalıpta denemek isterseniz, servisten önce dondurucudan çıkardığınız kalıbı çok az süre sıcak su içinde tutup ters çevirerek servis tabağına alabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 paket Dr.Oetker bitkisel jel (limon aromalı)
- 2,5 çay bardağı sıcak su
- 2,5 çay bardağı soğuk su
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 çay bardağı limon suyu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- Limon aromalı jel paketi bir kaseye dökülür.
- Üzerine önce sıcak su dökülüp karıştırarak iyice eritilir.
- Eriyince soğuk su da eklenip, karıştırılır.
- Başka bir kapta krem şantiye soğuk süt eklenip, mikserle katılaşana kadar çırpılır.
- Limonlar sıkılıp, limon suyuna limon kabuklarının rendesi ve toz şeker eklenip, şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Malzemelerin hepsi aynı kaba boşaltılıp, bir kez daha karıştırılır.
- Kare borcam veya istenen bir kalıp biraz su ile ıslatıldıktan sonra bu karışım dökülüp, kaşığın tersi ile üzeri düzleştirilir.
- Üzeri streç film ile kapatılır.
- Buzdolabının derin dondurucusunda birkaç saat bekletilip, donduktan sonra servis tabağına alınarak dilimlenip servis edilir.
Evet yaptım ve çok gūzel oldu teşekkūrler
YanıtlaSilAfiyetler olsun :)
Sil