Muhallebili çilekli tatlı tarifi
Jöleli tatlı tarifi
Muhallebi, jöle ve krem şanti katlarından oluşan bu tatlıda jelin içine pazarda bulduğum minik minik çilekleri bütün olarak ekledim.Ben tatlıyı önceden hazırlayıp bekletmek istediğim için krem şanti sıktım ama hemen servis edecekseniz krem şanti yerine birer top dondurma da ekleyebilirsiniz. Siz de çilekli, vişneli, limonlu, muzlu, kivili gibi değişik çeşitleri bulunan bitkisel jellere uyum sağlayacağını düşündüğünüz çilek, vişne, karadut, frambuaz gibi orman meyveleriyle veya istediğiniz meyveleri kullanarak yapabilirsiniz.
Malzemeler:- 5 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 5 yemek kaşığı un
- Dr.Oetker çilek aromalı bitkisel jel
- 2,5 su bardağı kaynamış su
- 1paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Çilek
- Krem şanti paketi çırpma kabına dökülüp, bir su bardağı soğuk süt eklenerek mikserle katılaşana kadar çırpılıp, buzdolabında bekletilir.
- Derin bir tencereye elenmiş un, nişasta ve toz şeker konulur.
- Süt azar azar eklenerek ve sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir.
- Muhallebi piştikten sonra servis kaplarının yarısına kadar dökülerek paylaştırılır.
- Başka bir kaba pakette ki çilek aromalı jel dökülüp, üstüne kaynamış su eklenerek eriyinceye kadar iyice karıştırılır.
- Oda sıcaklığında on, on beş dakika bekletilerek ılıması sağlanır.
- Yıkanıp kurulanmış çilekler bütün veya iri parçalar halinde muhallebinin üzerine paylaştırılır.
- Çileklerin üzerine üstten biraz boşluk kalacak şekilde çilek aromalı jel dökülür.
- Buzdolabında sertleştikten sonra çıkartılıp, sıkma torbasına alınan krem şanti tatlının üzerindeki boşluğu dolduracak şekilde sıkılır.
- Tatlı buzdolabında bekletilip, soğuk olarak servis edilir.
Əllərinizə sağlıq. O qədər ləzzətli görünürlər ki...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Umman hanımcığım :)
Sil