Çığırtma nasıl yapılır
Patlıcan çığırtma tarifi
Patlıcan çığırtma nasıl yapılır
Yaz aylarının ve Ege'nin en güzel, en hafif yemeklerinden çığırtma yapmak için patlıcanların en güzellerinin satıldığı bu günlerde ince, küçük boy patlıcanlardan seçerek önce patlıcanları az zeytinyağında çığırta çığırta kızartıp, sonra da sarımsak ve olgun domateslerden bol miktarda kullanarak tadına doyulmaz çok az malzemeli ve çok kolay bir yaz yemeği yapabilirsiniz.Çığırtma yaparken, bence mutlaka zeytinyağı ve bol domates kullanılmalı ama patlıcan miktarını kişi sayısına göre arttırıp, eksiltebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 kilogram kadar küçük boy patlıcan
- 5-6 adet biber
- 7-8 adet olgun domates
- 8-10 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Alacalı bir şekilde soyulan patlıcanlar bütün olarak tuzlu su içinde bekletilir.
- Kurulandıktan sonra patlıcanlara sap tarafından tutularak ve yavaş yavaş döndürülerek aşağıya doğru kopartılmadan spiral şekilde bıçakla derince çizik atılır.
- Zeytinyağında çevire çevire önce patlıcanlar sonra da biberler bütün olarak kızartılır.
- Yayvan bir tavaya sıralanan patlıcanların üzerine biberlerde bütün olarak konulur.
- Kabukları soyulup irice doğranmış olgun domatesler ve sarımsaklar da tavaya eklenir.
- Tuz ve kızartma yağından da biraz eklenip, tencerenin kapağı kapatılır.
- Kısık ateşte domatesler suyunu salıp, çekene kadar pişirilir.
Nasıl güzel görünüyor ellerine sağlık Nergiz cim.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Çok teşekkürler Elvan'cığım :) Sevgilerimle.
Silbayılırım tam bir yaz yemeği ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
SilTarifleriniz çok güzel. Ege mutfağını seviyorum, öğreniyorum sizden. Teşekkürler, sevgiler.
YanıtlaSilTariflerim işe yarıyorsa ne mutlu bana, hepimizin birbirimizden öğrendikleri var, çok teşekkür ederim.
Sil