Kabaklı börülce salatası nasıl yapılır
Börülce kabağı salatası
Karadenizlilerin hamsisi gibi bizim de börülce üzerine tariflerimiz bitmiyor, hatta pazarlarımızda adı börülce kabağı olarak bilinen ayrı bir cins kabak satılıyor ve bu kabakla birlikte kabaklı börülce salatası yapılıyor :) Kış aylarında kuru börülceli yemekler, yaz ayları boyunca da Börülce salatası, İç börülce salatası, Börülce yemeği, Börülce çorbası gibi nerede ise hemen her gün börülceli bir yemek sofralarımızda yer alınca, bu tarifi de ekleyeyim diye düşündüm. İsterseniz sosuna limon suyu ve sarımsak ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 kilogram taze iç börülce
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Börülce kabağı
Yapılışı:
- İri taneli tercihen karagöz börülcelerin taneleri ayıklanır.
- Taze börülceler varsa uç kısımları elle kopartılır.
- Uzunluğuna göre üçe dörde bölünür.
- Derin bir tencerede bol kaynar suda yumuşayana kadar üzerinde oluşan köpükler alınarak haşlanır.
- Börülce kabağı dörde bölünüp, içinde çekirdekli kısım varsa birazı alınır.
- Çatala gelecek büyüklükte küp küp doğranır.
- Börülce kabağı ister börülcenin haşlandığı suya sonradan eklenerek, istenirse ayrı bir tencerede çok da yumuşamayacak şekilde haşlanır.
- Börülceler ve kabaklar karıştırılarak servis tabağına alınır.
- Börülcenin üzerine zeytinyağı, tuz ve istenirse sarımsak ve limon suyu eklenir.
- Tercihen ılık olarak servis edilir.
Börülce en sevdiğim lezzetlerdendir, haşlayıp yağlayarak midem şişinceye kadar yerim bazen. :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis bir lezzet bana göre. :)
Yıllarca börülcenin bilinmediği yerlerde yaşayınca biz de şu sıralar sık tüketiyoruz, mevsimindeyken yiyelim Halil bey :) Size de afiyet olsun.
Sil