Kayısı reçeli tarifi
Kayısı reçeli nasıl yapılır
Pazarda birbirinden güzel kayısıları görünce, dayanamayıp biraz fazla almışım. Bir kısmını yedik, kalanını da annemin yaptığı gibi içine ağartılmış bademleri de ekleyerek reçel yaptım. Badem yerine isterseniz, aynı şekilde ağarttığınız kayısı çekirdeklerini de ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 kilogram kayısı
- 750 gram toz şeker
- 1 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- Kayısı çekirdekleri veya badem
- Kayısılar yıkanıp, çekirdekleri çıkartılarak ikiye ayrılır.
- Bir sıra şeker, bir sıra kayısı olacak şekilde büyükçe bir tencereye konulur.
- Üzerine bir su bardağı su da eklenerek, suyunu salması için bir gece bekletilir.
- Kayısı çekirdekleri reçele konulacak ise kırılıp, içi çıkartılır.
- Kaynayan suya atılarak kahverengi kabuğu soyulur.
- Kayısılar olgun değil ve yeterince sulanmamışsa çok az daha su eklenir.
- Bademler de eklenip, koyulaşıp reçel kıvamını alana kadar önce orta sonra kısık ateşte kaynatılır.
- Limon suyu eklenerek, bir iki taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır.
- Sıcak reçel kavanoza konulup, kapağı sıkıca kapatılarak ters çevrilir.
Denemediğim ve sonucunu beğenmediğim hiç bir tarifi paylaşmıyorum, faydalı oluyorsa ne mutlu bana :) Çok teşekkür ederim, sevgiler.
YanıtlaSil