22 Ekim 2012 Pazartesi

KREMALI KURU BAKLAVA

Kremalı kuru baklava tarifi
Kuru baklava nasıl yapılır
Baklava yufkalı tarifler
     Hazır baklava yufkası ile çok kısa sürede misafirlerinize ikram etmek için kremalı kuru baklava yapmak isterseniz, tercihinize göre yufkaların üzerine krema yerine aynı ölçüde kaymak yayabilir, zeytinyağı yerine de tereyağı kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • Baklava yufkası (40 adet)
  • 1 litre krema 
  • 500 gram ceviz 
  • 10-15 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağ
Üzerine: 
  • Pudra şekeri 
Yapılışı:
  • Yufkalar beşer beşer ayrılır.
  • Tezgahın üzerine yufkaların beş tanesi araları çok az yağlanarak, üst üste konulur.
  • Krema yufkanın üstüne sürülüp, irice dövülmüş cevizler serpilir.
  • Yufkalar sıkıca rulo yapılıp, üç dört parmak kalınlığında verev verev kesilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen yufkaların üzerine fırça ile zeytinyağı sürülür.
  • Diğer yufkalarda beşer beşer ayrılıp, aynı işlemler yapılarak fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan kuru baklavanın üzerine pudra şekeri elenerek, tercihen ılık servis edilir.

28 yorum:

  1. Şerbetli tatlıdan çok daha fazla sevdiğim bir tür tatlı olmuş. İçine şekerle birlikte tatlı Ayvalık loru da konulabilir :))) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Nergis'cim. Şimdiden bayramın kutlu olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sibel'ciğim.Sevdiklerinle beraber mutlu,huzurlu bayramlar dilerim.

      Sil
  3. Ben de baklava türü şerbetli tatlı sevmediğimden böyle tercih ediyorum.İçine lor konulmuşunu Ayvalık'ta Güler Pastanesinde yemiştik,hatırlarsan :)Güler Pastanesinin tatlıları kadar olmasa da bu da fena olmadı.

    YanıtlaSil
  4. uff fena güzel krema nasıl lezzetli yapmıştır ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Aslında kaymak da güzel oluyor ama kremalısı daha hafif yani daha çok yenebiliyor :)

      Sil
  5. Bunu tahinli yapıyoruz biz. Ama bu da çok güzel iş elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahinlisini genellikle kış aylarında yapıyorum, bu daha bayramlık bir tarif :) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  6. Ellerine sağlık canım.Çok lezzetli gorunuyorlar.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Özay'cığım, sevgilerimle.

      Sil
  7. Cok guzel gorunuyor ilk defa duydum :) ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında uzun zamandır yaptığım bir tarif ama denk gelmemiş demek ki :) Teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  8. Harika olmuş krema ile çok lezzetli olur eminim ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Kremanın tadını ben de çok yakıştırdım :)

      Sil
  9. Elinize sağlık, şahane görünüyor (:

    YanıtlaSil
  10. elinize sağlık, muhteşem görünüyor

    YanıtlaSil
  11. Güzel bir tarif elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  12. Yaz için çok güzel, şerbetsiz bir tatlı tarifi.. Ellerinize sağlık. Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de sevdiğim lezzetlerden, teşekkür ediyorum.Sevgilerimle.

      Sil
  13. Her zaman ki gibi nefis tarif. Kremalısını daha önce görmedim ve yemedim. Denemek lazım.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarifin sadesi, tahinlisi, kremalısı her hali güzel oluyor bence :) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...