Çilekli kivili tartolet tarifi
Tartolet nasıl yapılır
Mevsimine göre çilek, kivi, portakal, muz gibi istediğiniz meyvelerle yapabileceğiniz, tek kişilik sunumu ile çay saatlerinde, doğum günlerinde rengarenk ve iştah açıcı görüntüsü ile herkesin özellikle de çocukların seveceğini düşündüğüm bir tarif.
Malzemeler:
- 100 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 250 gram çilek
- 2 adet kivi
- Oda sıcaklığında ki tereyağı ile diğer malzemeler karıştırılıp, yoğurulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır.
- Hamur parçaları kenarlara doğru yükseltilerek, 7-8 cm çapında ki küçük silikon cupcake kalıplarına yayılır.
- Kabarmaması için; hamura çatalla delikler açılır, hamurun üstüne minik yağlı kağıt parçası, onun üstüne de nohut veya kuru fasulye doldurulur.
- Hamur, 175 derece fırında, 20 dakika kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Pişince fırından çıkartılıp, üstüne koyduğumuz kuru fasulye veya nohutlar alınır.
- Bir paket krem şanti, buzdolabında bekletilmiş soğuk süt ile katılaşana kadar çırpılır.
- Minik saksılar halinde pişen tartoletler soğutulur.
- Tartoletlerin ortasında ki çukurlara, sıkma torbasına konulan krem şanti sıkılır.
- Yıkanıp, kurulanan, çilekler ve kivi dilimleri kremanın üstüne konulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.