Reyhan Şerbeti Tarifi
Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır
Şerbet Tarifi
Reyhan şerbeti; kokusu, tadı ve hatta sadece rengi için bile yapılması gereken bir şerbet bence. Fotoğraftan ne kadar belli oluyor bilmiyorum ama boya katılmış gibi o kadar gerçek dışı, o kadar güzel ve berrak bir rengi var ki, sadece bir demet ottan bu rengin çıktığına inanmak gerçekten zor. Şeker oranını servis sırasında herkesin kendine göre ayarlayabilmesi için şerbeti biraz koyu kıvamda yapıp, istenen oranda su katarak tadını ayarlayabilirsiniz. Bol buz ile hatta reyhan şerbetinin bir kısmını buzlukta buz kalıplarında dondurup kullanarak, gazlı içeceklere alternatif olarak misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
- 1 demet koyu renk yapraklı reyhan
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet limonun suyu
- 2 parça limon tuzu
- 1 litre sıcak su
- Reyhan yaprakları kopartılıp, iyice yıkanır.
- Mutfak robotunda parçalanan yapraklara, toz şeker ve limon suyu eklenip, karıştırılır.
- Tencere içine alınan karışıma, kaynar su ve limon tuzu eklenir.
- Tencerenin kapağı kapatılıp, soğuyana kadar bekletilir.
- Soğuduktan sonra süzgeçten geçirilip, cam bir sürahiye alınır.
- Buzdolabına konulup, soğutulur.
- Şerbetin bir kısmı buz kalıplarında dondurulup, bardaklara buz olarak paylaştırılabilir.
- Soğuk olarak servis edilir.
Hiç içmedim, kesinlikle denemek lazım.Ellerine sağlık
YanıtlaSilBence de denemelisin,yapılışı çok kolay,rengi çok güzel.Bu yaz gerçekten severek tükettiğimiz bir içecek oldu.Sevgiler.
SilRengi insanı büyülüyor..Ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler Fatoş,ben de öncelikle rengine hayran oldum.Fotoğrafta rengi tam algılanamıyor,inan çok daha güzel :)
Silçok merak ettim şimdi.denemek lazım:)ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Umarım beğenirsiniz.Sevgiler.
YanıtlaSilben buna bayılıyorummmmmm! Yapmadım hiç ama annem çook eskiden yapardı. Çok ama çok eskilere gittim ben şimdi bu tarifle, ellerine sağlık Nergis. Hemen annemi arayıp, hesap soracağım =)
YanıtlaSilBence de çok güzel bir içecek ve bizleri eskilere götüren ne çok şey var,benim annemde gelincik şerbeti yapardı.Bir zamanlar...
YanıtlaSilgelincik yapıyorum ben de ama reyhanı şimdi sen hatırlattın Nergis yahu!
YanıtlaSilçok yaşa! Bu arada annemi aradım -ki hala Urla'da, dönmeye de niyeti yok!- hesap sordum! kikir kikir güldü bana, sözde bana denk gelmemiş o arada yapıyormuş! ilahi bir lezzet bu. minnettarım!
senin tarifinle yaptım Nergis, muhteşem oldu. üstüne valideye nispet yaptım =) benden sır saklıyo resmen yahu!
SilUrla'dan dönülür mü,haklı bence de.Kimse yokken o reyhan şerbeti yapıp yapıp içiyor demek ki :)
YanıtlaSilAfiyet,bal,şeker olsun;hayatın tadını çıkarsın.
Çok severim reyhan şerbetini şimdi kokusu burnuma gelir gibi oldu sanki:)))
YanıtlaSilEllerine sağlık afiyetler olsun:))))
Sevgiler...
Çok teşekkürler Fatma'cığım :) Sevgiler.
Silhiç içmedim ve ilk kez duyuyorum geçen yıl salatalara koymak için almıştım bu hafta bir bakayım pazara mutlaka deneyeceğim bulursam .ellerine sağlık canım
YanıtlaSilPazarda sanıyorum reyhanın son günleri ama denersen,beğeneceğini düşünüyorum.Sevgiler.
Silellerinize sağlık.hiç içmedim ve tadını merak ettim.:)).sevgiler
YanıtlaSilTeşekkürler.Biz tadını da,kokusunu da seviyoruz.Değişik bir alternatif bence.
SilNergis'cim ne güzel olmuş.Bayılırım reyhanın kokusuna. Ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler,bence de çok güzel bir kokusu var,bir de rengi gerçekten çok hoş :)
Silİnanılmaz bir renk gerçekten. Çok şaşırdım reyhanın bu haline. Yalnız bir şey soracağım, aroması çok keskin reyhanın şerbet sert olmuyor mu? Ellerinize saağlık.
YanıtlaSilSadece kokusundan belli reyhan olduğu,bambaşka bir şey oluyor gerçekten.Sevgiler.
YanıtlaSilTadını çok merak ettim, rengi gerçekten harika, elinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkürler.Tadı da kendine has kokusuyla içenler tarafından çok beğenildi.
SilReyhanın hem kokusu hemde rengi süperdir.Ama şerbette hiç düşünmemiştim, denemeli.Elinize sağlık.
YanıtlaSilIhlamurcum tadı da süper.Halen satılıyorken bence de denemelisin.Sevgiler.
YanıtlaSilcanım geçen sene yazın herkezin favorisi oldu .Biraz farklı bir şekilde yapıyorum adıda reyhaniye ama mükemmel bir tat diyorum ellerine sağlık
YanıtlaSilBence bu senenin de favorisi oldu :) Hemen bakıyorum reyhaniye nasılmış,sizin de ellerinize sağlık.
Silvayyy iki sene olmuş buraya yorum bırakalı:)) geçenlerde pembe kekkik de yapınca aklıma geldi nergis de yapmıştı diye her ikinizin de ellerine sağlık dün gece yaptım gerçekten çok hoş oldu ben limonu az koymuşum bir dahakine artırayım:)
YanıtlaSilSenin de ellerine sağlık Hatice'ciğim.Gönüller bir olsun,iki senede bir de olsa gel beklerim :) Sevgilerimle.
SilNe kadar güzel şerbetler hazırlıyorsun bayılıyorum ♥
YanıtlaSilGazlı içeceklere alternatif olsun :) Çok teşekkürler, sevgiler.
Silyapımı cok kolaymis gül serbetine bayılırım rengi onu anımsattı
YanıtlaSilYapılışı gül şerbetinden de kolay, rengi biraz daha koyu pembe.Teşekkürler.
SilAHH SİZİN BU ŞERBETLERİNİZ BENİ BENDEN ALIYOR. bAYILIYORUM. eLLERİNİZE SAĞLIK...
YanıtlaSilÖnümüzde ki sıcak yaz günlerinde bazılarını belki de denersiniz :) Sevgilerimle.
SilNefis bir içecek.. Ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSilBence de Nahide hanımcığım :) Çok teşekkürler.
SilAa ilk defa görüm bunu, tşkler (:
YanıtlaSilAslında reyhan şerbetini üç yıl kadar önce paylaşmıştım, geçen sene de yapan çok oldu ama sizin için kısmet bu güneymiş :)
SilReyhan Şerbeti çok güzel bir içecek. Yazın sıcaklarda soğuk bir bardak çok güzel olur, Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler.Bence de yapması da kolay, sıcaklarda soğuk soğuk güzel oluyor :)
SilBen de hiç içmedim ama genellikle yazın bu tip içecekleri çok seviyorum.
YanıtlaSilO zaman bir demet reyhan alıp, buzlu buzlu deneyin derim :)
SilBende yapmıştım.. ama biz de pek sevilmedi.. ;( bir de sizin tarifi denemem lazım.. elinize sağlık..
YanıtlaSilDamak tadı kişiden kişiye değişiyor ama bizde içen herkes beğendi :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.
Silellerinize sağlık, deniycem
YanıtlaSilUmarım beğenirsiniz :)
Silhiç içmedim ama rengi harika gözüküyor eminim tadı da nefistir
YanıtlaSilZaten o bir tutam ottan çıkan bu renge hayret etmemek imkansız :) Sevgilerimle.
SilAçıkcası hiç denemedim. Acaba sağlık acısından da etkili faydaları var mıdır
YanıtlaSilEski alışkanlıklarla ve sevdiğimiz için reyhan şerbeti yaptığımdan faydasını zararını düşünmemiştim ama araştırınca gördüm ki fazla tüketilmezse hiç bir zararı yokmuş faydaları ise epey çok :) En azından tadı ve görüntüsü ile mutluluk veriyor, yetmez mi :)
Silçok güzel bir tarif paylaşımı olmuş.
YanıtlaSilhttp://microsoftteknolojileri.blogspot.com.tr/
Çok teşekkürler Abdurrahman bey :)
SilHiç içmedim ama reyhanı çok srverim. Şerbetini denemek istiyorum. Teşekkürler
YanıtlaSilŞerbetini de seveceğinizi umuyorum, size de kolay gelsin.
Silelinize sağlık, denemek lazım
YanıtlaSilDenemek isterseniz, reyhanlar pazarlarda yerini almaya başladı :) Teşekkürler, sevgiler.
Silreyhanla ilgili bişey daha önce hiç tatmadım sanıırm :)
YanıtlaSilEğer yaşadığınız yerde reyhan bulabilirseniz denemelisiniz, bizler çok severek kullanıyoruz.Sevgilerimle.
SilReyhan şerbeti yaptığım zaman sizi tanısaymışım cam sürahinin kırılabileceğini öğrenirmişim:)))
YanıtlaSilNeyse tecrübe oldu benim için...sizi tanımak güzel, çok farklı şerbetlerinizin olduğunu öğrenmiş oldum...
daha sıkı takipçinizim bundan sonra:))) sevgiler Nergis mevsimi:)))
Arkadaşım eline sağlık tarifini yaptık.Soğumasını bekliyoruz.
YanıtlaSilSoğudu mu:) Beğendiniz mi peki :) Yorumları bekliyorum :)
Sil