Çikolatalı topitop tarifi
Çikolatalı topitoplar nasıl yapılır
Bayramda veya çay saatlerinde ikram edebileceğiniz, yapımı zaman almayan bu çikolatalı topların içine bisküvi veya evde daha önceden yaptığınız kekten artan parçaları da kullanabilirsiniz.Topların bir kısmına tercihinize göre bir iki kaşık likör veya nescafe de ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 240 gram bitter çikolata (80 gr'lık 3 paket)
- 200 ml krema
- Bebe bisküvisi
- Kakao
- Hindistan cevizi
- Krema benmari usulü ısıtılır.
- Küçük parçalara bölünmüş çikolata parçaları eklenir.
- Sürekli karıştırılarak pürüzsüz kıvam alana kadar çikolata eritilir.
- Bisküviler mutfak robotu yardımı ile parçalanır.
- Yuvarlanıp şekil verilecek kıvama gelinceye kadar çikolataya karıştırılır.
- Streç film ile kapatılan karışım buzdolabına konulur.
- Bir kaç saat dolapta bekletilir.
- Katılaşan karışımdan tatlı kaşığı ile parçalar alınıp,elimizle yuvarlanır.
- Topların yarısı hindistan cevizine, yarısı da kakaoya bulanıp servis tabağına alınır.
- Servisinin kolay olması için, istenirse her birine kürdan saplanır.
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyorlar.
YanıtlaSilSaygılar.
Teşekkürler.İyi bayramlar...
YanıtlaSilÇok iştah açıcı görünüyorlar,bazen ben de yapıyorum bu toplardan.Hem pratik hem insan yemeye doyamıyor:))Ellerine sağlık.Sağlıklı,mutlu ve huzurlu bayramlar:)
YanıtlaSilSana ve ailene de iyi bayramlar Burcu'cuğum.
SilBen de sık yapıyorum bu toplardan,evde yenmemiş kalmış kekleri değerlendirmek için çok iyi bir tarif :)
Sevgiler.
Bizim evde bunlşar bir saniye durmaz ki, oğlanlar siler süpürür.Elinize sağlık.
YanıtlaSilBu bayram yapmayı çok istedim ama krema almak bir kısmet olmadı :) nefis görünüyorlar ellerine sağlık
YanıtlaSil