Kremalı kuru baklava tarifi
Kuru baklava nasıl yapılır
Baklava yufkalı tarifler
Hazır baklava yufkası ile çok kısa sürede misafirlerinize ikram etmek için kremalı kuru baklava yapmak isterseniz, tercihinize göre yufkaların üzerine krema yerine aynı ölçüde kaymak yayabilir, zeytinyağı yerine de tereyağı kullanabilirsiniz.
Malzemeler:- Baklava yufkası (40 adet)
- 1 litre krema
- 500 gram ceviz
- 10-15 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağ
- Pudra şekeri
- Yufkalar beşer beşer ayrılır.
- Tezgahın üzerine yufkaların beş tanesi araları çok az yağlanarak, üst üste konulur.
- Krema yufkanın üstüne sürülüp, irice dövülmüş cevizler serpilir.
- Yufkalar sıkıca rulo yapılıp, üç dört parmak kalınlığında verev verev kesilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen yufkaların üzerine fırça ile zeytinyağı sürülür.
- Diğer yufkalarda beşer beşer ayrılıp, aynı işlemler yapılarak fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkan kuru baklavanın üzerine pudra şekeri elenerek, tercihen ılık servis edilir.
çok hoş bir tarif:)))
YanıtlaSilTeşekkürler,sevgiler.
YanıtlaSilŞerbetli tatlıdan çok daha fazla sevdiğim bir tür tatlı olmuş. İçine şekerle birlikte tatlı Ayvalık loru da konulabilir :))) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık Nergis'cim. Şimdiden bayramın kutlu olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler Sibel'ciğim.Sevdiklerinle beraber mutlu,huzurlu bayramlar dilerim.
SilBen de baklava türü şerbetli tatlı sevmediğimden böyle tercih ediyorum.İçine lor konulmuşunu Ayvalık'ta Güler Pastanesinde yemiştik,hatırlarsan :)Güler Pastanesinin tatlıları kadar olmasa da bu da fena olmadı.
YanıtlaSiluff fena güzel krema nasıl lezzetli yapmıştır ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilTeşekkürler.Aslında kaymak da güzel oluyor ama kremalısı daha hafif yani daha çok yenebiliyor :)
SilBunu tahinli yapıyoruz biz. Ama bu da çok güzel iş elinize sağlık
YanıtlaSilTahinlisini genellikle kış aylarında yapıyorum, bu daha bayramlık bir tarif :) Teşekkürler, sevgiler.
SilEllerine sağlık canım.Çok lezzetli gorunuyorlar.Sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkürler Özay'cığım, sevgilerimle.
Silnefisss
YanıtlaSilTeşekkürler :)
SilCok guzel gorunuyor ilk defa duydum :) ellerine saglik
YanıtlaSilAslında uzun zamandır yaptığım bir tarif ama denk gelmemiş demek ki :) Teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilHarika olmuş krema ile çok lezzetli olur eminim ki :)
YanıtlaSilTeşekkürler.Kremanın tadını ben de çok yakıştırdım :)
SilElinize sağlık, şahane görünüyor (:
YanıtlaSilTeşekkürler :) Sevgiler.
Silelinize sağlık, muhteşem görünüyor
YanıtlaSilTeşekkürler, sevgiler.
SilGüzel bir tarif elinize sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
SilYaz için çok güzel, şerbetsiz bir tatlı tarifi.. Ellerinize sağlık. Sevgiler..:)
YanıtlaSilBenim de sevdiğim lezzetlerden, teşekkür ediyorum.Sevgilerimle.
SilHer zaman ki gibi nefis tarif. Kremalısını daha önce görmedim ve yemedim. Denemek lazım.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBu tarifin sadesi, tahinlisi, kremalısı her hali güzel oluyor bence :) Teşekkürler, sevgiler.
Sil