23 Haziran 2011 Perşembe

EGE OMLETİ

     Ege omleti;aslında kırlarda yetişen yabani otlarla yapılıyor ama bu otlardan bulamaz iseniz;maydanoz,nane,dereotu gibi otlarla da pişirebilirsiniz.Kızgın yağa kaşık kaşık konulup,mücver gibi kızartılabilir veya çok az yağlanmış teflon tava da iki tarafı çevrilerek pişirilir.Benim gibi kalbi Ege'de kalanlara kalp şeklinde kalıpla pişirilip,servis edilebilir :)
Malzemeler:
  • 3 adet yumurta 
  • 1 çay  bardağı un 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 3 adet taze soğan
  • Maydanoz,nane,dereotu veya istenen çeşitte ot 
  • Zeytinyağı
Yapılışı:
  • Otlar ve taze soğanlar ince ince kıyılır.
  • Yumurta,un,tuz ve baharatlar çatal ile çırpılır.
  • Malzemeler karıştırılır.
  • Yağlanmış teflon tavaya birer kaşık konulur.
  • Üzeri hafif düzleştirilerek iki taraflı pişirilir.
  • Yoğurtla servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...