5 Haziran 2011 Pazar

ENGİNARLI PİLAV

Enginarlı Pilav Tarifi
Enginarlı Pilav Nasıl Yapılır
     Enginarlı pilav yapmak için hazır soyulmuş çanak enginar alabilirsiniz ya da kendiniz bütün enginarın yapraklarını ve tüylü kısımlarını temizleyerek doğrayıp, kararmaması için limonlu su içinde bekleterek kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 5 adet enginar çanağı 
  • 3 adet taze soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • Yarım demet dereotu 
  • Yarım limonun suyu 
Yapılışı:
  • Pirinçler sıcak su içinde, su soğuyana kadar bekletildikten sonra yıkanıp, süzülür.
  • Enginar çanakları üzerini geçecek kadar limonlu su da biraz yumuşayana kadar haşlanır.
  • Zeytinyağında pirinçler biraz çevrilir.
  • Doğranmış taze soğanlar ve enginarlar da eklenir.
  • Tuzu ve sıcak su eklenip, tencerenin kapağı kapatılır.
  • Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Üzerine kağıt havlu örtülüp, dinlendirilir.
  • Piştikten sonra karabiberi ve ince kıyılmış dereotu eklenip, bir kez karıştırılır.

1 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...