Soya eti kullanarak yapılabilecek tariflerden biri de, Hünkar Beğendi...Soya eti olunca, Hünkar beğenir miydi bilemiyorum ama közlenmiş patlıcan tek başına bile dayanılmaz ayrı bir lezzet olunca biz beğendik :)
Malzemeler:
- 100 gr soya kuşbaşı eti
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 adet közlenmiş patlıcan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı soya sütü
- 1 yemek kaşığı un
- Patlıcanlar ocak üzerinde közlenip,kabukları soyulur.
- Soya etleri sıcak suda, 20 dakika ağzı kapalı tencerede bekletilir.
- Yumuşayınca çıkartılıp,suyu sıkılarak alınır.
- Soya eti,15 dakika zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
- Domates salçası su ile inceltilir.
- Küp küp doğranmış domatesler,domates salçası ve 1 su bardağı su eklenir.
- Suyunu çekene kadar pişirilir.
- Başka bir kapta,un zeytinyağı ile kavrulur.
- Yavaş yavaş sürekli karıştırılarak soya sütü eklenir.
- Közlenmiş patlıcanlar da eklenerek biraz daha pişirilir.
- Patlıcanlı karışım,servis tabağına yayılır.
- Patlıcanların üzerine ,domates soslu soya eti yayılır.
- Sıcak servis edilir.
nergiscim bu tarif çok güzelmiş teşekkürler
YanıtlaSil